Преди две седмици публикувахме демографски данни за населението в Европа

...
Преди две седмици публикувахме демографски данни за населението в Европа
Коментари Харесай

Генералният директор на „Евростат”: България е на пъво място по смъртност в Европа

„ Преди две седмици публикувахме демографски данни за популацията в Европа и България е преди всичко по смъртност. От една страна, цифрата може да се сметне за естествено – имайки поради по-възрастното население. От друга страна, броят на умиранията по възрастови групи демонстрира, че доста хора умират на по-ранна възраст ”,
Това сподели Генералният шеф на „ Евростат” Мариана Коцева пред bTV.

Тя показа, че е дете на родители математици и от тях идва огромната ѝ обич към числата. „ Моят татко приготвяше децата за интернационалните надпревари по математика, има някакъв ген, който е прескочил. За мен статистиката не е са сухите цифри – положителният статистик е този, който може да опише истории за числата”, сподели Коцева.

Експертът по статистика даде образец с демографската рецесия и уточни, че постоянно хората се вглеждат единствено в един от индикаторите, които характеризират демографското развиване – раждаемостта и смъртността.

Коцева уточни, че в „ Евростат” получават забавни запитвания като какъв брой е броят на заведенията за хранене, които оферират фондю или в коя страна броят на кучетата е по-голям от броя на котките.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР