Преди два дни 35-годишният Димитър, който е и чичо на

...
Преди два дни 35-годишният Димитър, който е и чичо на
Коментари Харесай

Неочакван Обрат Преди Малко! Вижте Какво Се Случи Със Собственика На Питбула Убиец, Който Разкъса Дете!

Преди два дни 35-годишният Димитър, който е и чичо на убитото дете, беше упрекнат, че не е положил задоволително грижи за животното, което е предизвикало гибелта на момченцето на 29 януари в пазарджишкото село Мокрище. Той бе оставен в ареста за 72 часа с предписание на прокуратурата.

Днес в правосъдната зала конфликтът сред прокурора и бранителя на обвинения беше само за това какъв брой добре е отглеждано от него кучето, предизвикало гибелта на 3-годишния Тошко.

Според обвиняването, което се базира на 8 очевидци, питбулът имал и предходни нападателни прояви, хранен е рядко и не са били полагани нужните грижи за него. Подчертано беше също и че Димитър Михайлов има и предходно наказание.

На собствен ред бранителят на подсъдимия юрист Савов акцентира, че въобще не съществува обосновано съмнение за осъществено закононарушение от неговия доверител, тъй като не е потвърдено, че не се е грижил за питбула. Той се базира на 4-ма очевидци, съгласно които такива грижи се полагали постоянно, а самото куче не било нито злобно, нито нападателно.

" Забележете, че животното е било вързано на синджир ", сподели още юристът и изиска по-лека мярка за обвинения, без да посочи каква.

При правото си на персонална отбрана Димитър Михайлов изясни пред съда, че постоянно се е грижил за кучето си, купувал му е месо и кокали от Варвара, когато е бил в къщи го разхождал постоянно, само че при отсъствията му жена му не била в положение да го извежда всеки ден, тъй като имали двумесечно бебе. Затова той помоли за по-лека мярка за неотклонение.

Решението на Районния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг.

По-рано през днешния ден пък стана ясно, че природозащитници от PAW- Pazardjik Animal Welfare уреждат осиновяване на питбула. Има и кандидатка да одобри в дома си кучето – Мария Любомирова от Перник, оповестиха от организацията във Facebook. Те са водили няколко пъти диалози и с полицията, и с прокуратурата, и с Областната дирекция по сигурност на храните и оттова са ги уверили, че животното не е измъчвано. Откритата на тялото му издутина била от остаряла контузия.

Ветеринарите обаче изрично са отказали питбулът да бъде взет в този момент, защото той е под 14-дневна карантина, нужна, с цел да се отхвърли вероятността да има бяс. Дотогава не може да бъде превозен на никое място. То няма да бъде евтаназирано, в случай че не прояви признаци на бяс. Засега е планувано да бъде настанено в подслон в Пловдив, само че към момента е в Мокрище.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР