Мотиви за оттеглянето на проекта не са посочени. Както съобщихме

...
Мотиви за оттеглянето на проекта не са посочени. Както съобщихме
Коментари Харесай

Обрат в руските намерения за Балтийско море

Мотиви за отдръпването на плана не са посочени. Както съобщихме по-рано, Моства възнамеряваше да разшири териториалните си води, като преразгледа географските координати на държавната ѝ граница, в действие от 1985 година В плана се твърдеше, че актуалните географски координати „ не дават отговор изцяло на актуалната географска обстановка “ и след тяхното уточняване „ държавната граница на Руската федерация по море ще се промени “.

Малко преди планът да изчезне, държавната осведомителна организация РИА „ Новости ” заяви, че „ не е имало и няма ” проекти за смяна на съветските граници в Балтийско море.

Същевременно прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков на брифинг през днешния ден прикани да не се търси „ нищо политическо “ в концепцията за смяна на държавната граница. Той обаче уточни, че ескалацията на напрежението и нарасналите равнища на борба в Балтийския район „ изискват нашите съответни организации да подхващат подобаващи стъпки, с цел да подсигуряват нашата сигурност “.

Инициативата на Министерството на защитата, която беше оповестена съвсем по едно и също време с началото на военните учения...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР