Преди дни от Бургас се появи новината, че малката Димана

...
Преди дни от Бургас се появи новината, че малката Димана
Коментари Харесай

Идиотия! Докторка поучава родителите на Димана със счупената й ръка: Това не е спешен случай, трябвало е да изчакате до сутринта

Преди дни от Бургас се появи новината, че дребната Димана си е счупило ръката, а от болничното заведение, където лекували детето поискали на родителите му 125 лв., с цел да го гипсират.

Днес фамилията реши да приказва пред камерите на утринния блок на Нова телевизия. Заедно с тях бе и зам.-шефката на РЗИ-Бургас.

Родителите обясниха, че са обиколили две лечебни заведения преди да намерят къде да се погрижат за детенцето им.

Д-р Вергиния Цанова – зам.-началник на РЗИ Бургас обаче ги втрещи с изявлението си: „ Това не е незабавен случай. Можело е да изчакате до сутринта и да си идете при персоналния доктор “.



„ Детето не е имала направление и по тази причина се е наложило да се заплати тази сума. Можеше да идете единствено за консултация. Лекарите ще ви кажат какво да вършиме – да си сложите лед, да държите ръката на студено и на сутринта да си отидете при персоналния доктор, който да ви даде направление и към този момент да си минете по каналния ред, където няма да плащате “, посочи доктор Вергиния.

„ Важното е в този момент, че детето е добре. Важно и е всички пациенти да знаят работното време на лекарите си и да се преценяват с това. Имаме сериозен кадрови недостиг “, опита се да се оправдае доктор Вергиния.



Все отново зам.-шефката на РЗИ-Бургас посочи, че счупената ръка на малко момиченце не е незабавен случай, само че подобен в счупена тазобедрена шийка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР