Преди дни жребият в Лигата на нациите събра в една

...
Преди дни жребият в Лигата на нациите събра в една
Коментари Харесай

Шизофрения? След цялата помия и обидите по България - в РСМ с кампания срещу омразата

Преди дни жребият в Лигата на нациите събра в една група и състава на Северна Македония. Това бе признато с наслада в западната ни съседка и футболните последователи там, само че те съществено прекалиха.
и политически аспекти. Това са, систематизирано казано, част от реакциите на северномакедонците под обявата на футболната им федерация в обществената мрежа Facebook.
Куриозно, само че единствено дни по-късно Футболната федерация на Македония излезе с обява против омразата - разпространение на акцията " Блокирай омразата " с обръщение - " Любовта е опция на омразата ". Ето и какво се споделя в нея:

" Любовта е опция на омразата!
Популяризираме акцията " Блокирай омразата ". " Сподели любовта ", с цел да увеличи осведомеността какъв брой рискова е речта на омразата.
Футболната федерация на Македония е част от взаимна акция сред Европейския съюз и Съвета на Европа, фокусирана върху битката с речта на омразата.
#СподелиЛюбов | #BllokojeUrrejtjen
Разпознаването на омразата в нашето общество е първата стъпка в битката с нея, като тя ни кара да осъзнаем, че даже най-малките жестове или дейности в всекидневието ни имат значение, с цел да осигурим приемливост и почитание и да стигнем до крайната цел, която е мир и помиряване в нашето общество.
#Блокирайомразата | #NdajDashuri
Основните послания на акцията споделиха госпожа Елизабет Гьоргиевска, първа дама на Република С. Македония, господин Фрейк Джанмат, действен управител по икономическо развиване, господство на закона и обществена администрация от делегацията на Европейски Съюз в Скопие, госпожа Весна Бендевска, ръководител на Комисията за предварителна защита и отбрана от дискриминация и господин Филип Поповски, основен секретар на Футболната федерация на Македония.

Филип Поповски - общоприет секретар на ФФМ:
" Категорично подчертаваме ангажираността си да честваме приобщаването и разнообразието. Нашата игра сплотява разнообразни националности и вероизповедания. Това значи разпространяване на другарство, тъждество и поощряване на здравословен метод на живот и спортна просвета ".
" Насърчавам всички младежи, само че и възрастни, да вземат участие интензивно в акцията и да предадат посланието на този план за мир, другарство и тъждество на спортните стадиони, както и в всекидневието ".
" Като водещ футболен орган в страната, непрекъснато посредством промоционални послания и акции, само че и с присъединяване на националния ни тим и клубовете от Македонската лига, насочваме мощно обръщение, че място за расизъм няма, дискри минция в спорта и нетърпимостта, а федерацията ни има политика на нулева приемливост към сходно държание ".
Ясно е и .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР