Преди десет дни, в своето изявление на форума “Валдай в

...
Преди десет дни, в своето изявление на форума “Валдай в
Коментари Харесай

Путин обяви консервативен курс и съдът подхвана инстаграмърите |

Преди 10 дни, в своето изказване на форума “Валдай ” в Сочи президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че при образуването на своите подходи Русия ще се управлява от правилата на рационалния консерватизъм.

" Консервативният метод не е безсмислено опекунство, не е боязън от промянните, не е игра на затваряне в личната черупка. Това е на първо място опора на изпитана във времето традиция, опазване и умножаване на популацията, натурализъм в оценката на себе си и на другите, точно създаване на система от цели, сравнение на нужното и вероятното, пресметливо формулиране на задачата и кардинален отвод от екстремизма като метод на деяние. И, почтено казано, за идния интервал на международна метаморфоза, който може да продължи много дълго и чийто финален план е незнаен, умереният консерватизъм е най-разумната, най-малко съгласно мен, линия на държание ", съобщи Путин представен от президентския пресцентър.

“За по-малко от седмица на обекта на консерватизма се появиха тухли, или по-точно наказателни каузи ”, означи в инстаграм профила си известният блогър Илья Варламов. Коментарът му е за натрупването на няколко правосъдни каузи против инстаграмъри, които съгласно съда със свои фотоси са оскърбили възприятията на вярващите. Това съгласно съветския углавен кодекс е закононарушение.



Блогърът Руслан Бобиев и приятелката му Анастасия Чистова преди седмица бяха наказани на 10 месеца затвор в наказателна колония, поради фотография в инстаграм. На нея Бобиев е застанал пред храма Василий Блаженни, който се намира на Червения площад, а Чистова е клекнала с тил към него. На якето и има надпис “Полиция ”, а постановката имитира фелацио. Бобиев е екстрадиран, а Чистова апелира присъдата. Разликата от други каузи по този член е, че управляващите този път не са си създали труда да намерят “оскърбени ”, които да подадат сигнала.

По същия член в Санкт Петербург стартира делото против Ирина Волкова. Тя е задържана, откакто нейна фотография по “прашки ” пред Исакиевския събор в Питер стана известна в обществените мрежи. Самията Исакиевски събор е със статут на музей, а не настояща черква. Волкова се изини пред съда и е отстранила фотографията си от профила си в обществената мрежа.

Консерватизма стигна и до малкия екран " Муз-ТВ " и родения във Варна “крал на съветския поп ” Филип Киркоров. Телевизионният канал сега се ревизира за “пропаганда на хомосексуализма ", което също е закононарушение в Русия. Медийният регулатор Роскомнадзор стартира инспекцията на канала поради церемонията по връчване на премиите на “Муз-ТВ ”, на която са се появили мъже в женски облекла, а Киркоров и рапърът Давой са влезнали в облик на младоженци.

“Чудехме се кой ще е идващият след опозицията. Те преследват тези, които не се вписват в новата идеология. Техните наказателни каузи ще бъдат тухлите, с които управляващите ще построят пътя към новото бъдеще ”, разяснява Варламов. Той обръща внимание, че на този декор новината за случаите на безвластие от страна на органите на реда в Русия наподобява изцяло разумна и дава образци с това, че 6 служители на реда от Раменки получиха условни присъди за подправяне на каузи за опиати. Цели 52 от общо 122 чиновници на правоприлагащите органи, наказани за изтезания от 2000 година насам, са получили условни присъди. В половината от тези случаи въобще не е повдигнато обвиняване.

“Историята демонстрира, че строителите на новото бъдеще сигурно ще бъдат изядени, само че в края на пътя, а в това време те към момента са потребни. Някой би трябвало да заведе наказателните каузи ”, приключва късия си коментар Варламов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР