Преди да се посветят на проекта „Енио Мориконе” тримата италианци

...
Преди да се посветят на проекта „Енио Мориконе” тримата италианци
Коментари Харесай

Как Il Volo се срещнаха с Енио Мориконе

Преди да се посветят на плана „ Енио Мориконе” тримата италианци вършат изследване на цялото творчество на огромния композитор.

Затварят се в студиото месеци наред и гледат филмите с негова музика. Потапят се в уестърните на 60-те и света на Серджо Леоне, в „ Малена” и „ Ново кино Парадизо” на Джузепе Торнаторе – все емблеми на международното кино, с които са отраснали цели генерации. Откриват, че Мориконе има над 500 творби, само че не единствено композитор, само че и оставил доста аранжименти – да вземем за пример на фамозната Il Mondo.

Избират за албума си най-легендарните части, познати на публиката по целия свят. „ Това е голяма отговорност”, споделят те. „ Мориконе освен е емблема на италианската просвета по света, само че той самичък по себе си е обособен жанр”.

Техен лидер в изследването на маестрото е синът му Андреа Мориконе. Той написва особено за тях последното парче от албума им „ I colori dell’amore” и дирижира концерта им в Арена ди Верона през 2021, гледан от над 5 млн. фенове.

Видео:

Il Volo – Se – Tributo a Ennio Morricone – Arena di Verona, юни 2021
https://www.youtube.com/watch?v=uzb5FAl9THA

Всеки от тримата има свое обичано парче, което свързва с персонално прекарване. Любимо на Джалука Джинобле е „ The Ecstasy of Gold” от кино лентата „ Добрия, неприятния и злия”. „ Като дребен с дядо ми гледахме уестърните от 60-те и това ме връща в предишното с доста благи спомени”. Песента на Пиеро Бароне е „ Se” от „ Ново кино Парадизо” на Торнаторе. „ Това е мой обичан филм. Сцената, когато момчето потегля към Рим, с цел да извърши фантазията си да стане режисьор. Аз съм сицилианец и когато се качвам на самолета и потеглям от вкъщи, свързвам тази сцена със себе си”. Иняцио пък харесва музиката към „ Легенда за пианиста” на Джузепе Торнаторе.

Първата среща на Il Volo наживо с огромния композитор е, когато през 2010 година записват дебютния си албум и споделят с него едно студио. Срещат го всяка заран, споделят хрумвания и той е един от първите, чул албумa им. А през 2011 година Мориконе дирижира на Piazza del popolo изпълнената от тях „ E piu ti penso”.

Музиката на Мориконе и още други фамозни песни от репертоара на Il Volo ще чуе българската аудитория на концретите им на 11 юли в Пловдив, Античен спектакъл, и на 13 и 14 юли в София в Парк център „ Юнак”. Билети се продават в системата на Eventim.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР