Преди четири години фитнес инструкторът Руми Илиева създава бранда си

...
Преди четири години фитнес инструкторът Руми Илиева създава бранда си
Коментари Харесай

Руми Илиева - от фитнес тренировки до натурална козметика

Преди четири години фитнес инструкторът Руми Илиева основава марката си за козметика за кожа. Стартирала с един артикул, през днешния ден Rumi Cosmetics има над 25 продукта, които се продават в 49 страни. Първоначалната инвестиция от 20 хиляди лева се възстановява за три месеца, само че и до през днешния ден всички доходи на марката се реинвестират в развиването му
Руми Илиева е един от първите блогъри в страната и още от 2007 година има собствен уебсайт за фитнес тренировки. Там тя качва и здравословни предписания, които по-късно сплотява в кулинарна книга, а преди четири години основава и козметичния си бранд Rumi Cosmetics. За своите над 150 хиляди почитатели през годините Руми Илиева се е трансформирала в дипломат на здравословния метод на живот.

Илиева започва Rumi Cosmetics единствено с един артикул - серум срещу стареене, който основава в 1000 бройки и за три месеца възстановява изцяло първичната си инвестиция. Днес марката има повече от 25 продукта, чиято дистрибуция е главно онлайн, с поръчки от 49 страни. От предходната седмица марката се популяризира физически и в козметичен магазин в Дубай.
Бизнес хрумвания от бита
Вече от над 10 години Руми Илиева създава платформата си за онлайн тренировки fitnesinstruktor.com, където качва видеа и цели подготвителни стратегии, подобаващи за всевъзможни хора с друга степен на компликация. За концепцията Руми се въодушевява от персоналния си опит, който я среща с дългото пътешестване до фитнеса, чакането за свободни уреди и честото й закъсняване за групови тренировки. Решава да стартира да тренира сама вкъщи, по нейни думи, за по-кратко време, с удобна за нея степен на активност. Хрумва й концепцията да споделя опита си и с други хора, които евентуално също изпитват сходни усложнения. " В началото започнах да списвам уеб страницата аматьорски, просто споделях опитите си с храната и какво съм научила за фитнеса. Постепенно това стартира да се трансформира допълнително от занимание, тъй като доста хора ми пишеха и ми задаваха въпроси - започнаха да ми търсят мнение. " Тогава Илиева взема решение да се квалифицира като фитнес инструктор и от 2007 година развива уеб страницата си. Fitnesinstruktor.com продължава да пораства, като дейните клиенти все още са над 20 хиляди души. Част от тях употребяват заплатен абонамент, който им обезпечава извънреден достъп до цялото наличие на платформата. Този бизнес се развива през сдружението " Фитнес у дома ", като приходите му за 2020 година са 506 хиляди лева, чистата облага 262 хиляди, а чиновниците - петима.
Реклама
" Искам да прибавя нови треньори, да има разнообразни стилове, да има специфична устременост за мъже. Другата цел ни е тренировките да стартират да се продават и на корпоративни клиенти ", възнамерява Илиева. По нейни оценки това е най-голямото онлайн фитнес студио в България. " Искам да стане доста всеобщо. След време мислим да го преведем на британски и да го предложим и на други пазари ", прибавя тя.

Тренировката у дома не е единствената й преживелица, от която се въодушевява да сътвори бизнес. След като е диагностицирана с автоимунното заболяване Болест на Хашимото, Руми Илиева трансформира както метода си на хранене, по този начин и козметиката, която употребява. Придържа се към чиста козметика, основно формирана от етерични и базисни масла. След като става майка, времето, което отделя за себе си, внезапно понижава и времеемките ритуали с маслата й се оказват непостижими. " Преди използвах доста масла - един ден едно, втори ден друго. Имаше шишенца из цялата баня. Когато човек роди, оказа се, няма доста време за себе си и сходен вид грижа. Един ден, както с фитнеса, си споделих: несъмнено има и доста хора като мен, които желаят да употребяват доста неща, само че не желаят това да им лишава доста време. И взех решение да основа първия артикул. "
Проблем - решение
" Така се свързах с една българска лаборатория и им споделих концепцията си. Попитах ги дали е допустимо да я изпълним и те задушевно се съгласиха. Първоначалната ми хрумка към този момент беше в ръцете на експерти в региона, които я доформулираха и направиха същински козметичен артикул. " От началото на 2018 година се основава марката Rumi Cosmetics, който се развива през сдружението " Прекрасна " ЕООД. Първоначалната инвестиция е 20 хиляди лева, която бързо се възвръща. Тогава, както и до момента, облагата на компанията се реинвестира.

" Всички артикули са родени от потребността на някого за нещо. Било моя, било на член от екипа, член на семейство, който не е намерил опция на пазара. Вторият ни серум Puga беше въодушевен от сестра ми, която по здравословни аргументи не може да употребява етерични масла. "
Част от асортимента на продуктите на Rumi Cosmetics и книгата със здравословни предписания " Сладки изкушения за тънка талия " Автор: Цветелина Белутова Реклама
Към момента асортиментът на Rumi Cosmetics се състои от 25 продукта, а в развой на разработка са още осем. Сред тях има серуми за лице, кремове, масла за тяло, пяна за лице, еликсир за устни и дезодорант, който не стопира изпотяването, само че предотвратява неприятните миризми. Някои от продуктите се оферират и в мини разновидности, с цел да може човек да опитва даден артикул, преди да го закупи в пълноразмерен вид. Козметиката е висок клас, като ценовият диапазон варира сред 12 лева и 199 лева Средната цена е към 60 лева " Продуктите са много икономични. Някои от серумите могат да ви стигнат за половин година и на годишна база този разход не е някакъв доста очевиден, " добавя Илиева.
Маслото на кралиците
Когато създава козметичния си бранд, Руми Илиева към този момент е позната на хората като фитнес инструктор и доста държи на качеството на продуктите. " Фейсбук страницата има над 150 хиляди почитатели. Никога нищо не бях рекламирала в моите канали, нямам спонсорирани постове и видеа. Когато споделя нещо, то аз го употребявам и никой не ми е платил за това. И в действителност, когато аз самата предложих артикули, доверието към моя бранд беше доста високо. Казах на аудиторията си " употребявам това и това, това ми харесва, направила съм го по този начин ". Козметиката ни е доста чиста. Имам личен стандарт, държа на това. " Още за първия артикул на марката лабораторията и Илиева внасят особено масло от семки от бодлива круша. По думите й, едно от най-трудно извличащите се масла: " Бях чела ужасно доста за него, то е първокласно масло. Наричат го още маслото на кралиците, а и съдържа извънредно доста витамин Е ", добавя още създателката на Rumi Cosmetics.

Към момента марката работи с две лаборатории в страната и разнообразни формулатори от чужбина. " Сега сключваме контракти с трета лаборатория. Често ни питат за какво три, като истината е, че другите лаборатории имат друга специализация. Едните са положителни в едно, другите в друго. " Повечето от продуктите са биосертифицирани.
Разпространение и дистрибуция
Основното разпространяване на продуктите на Rumi Cosmetics минава през уеб страницата на марката. За предходната година са направени над 8 хиляди поръчки през платформата, като брутните продажби приблизително на месец са 59 хиляди лева За цялата предходна година на уеб страницата са генерирани продажби за над 708 хиляди лева, като това е растеж от 64% по отношение на 2020 година
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Политика 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Икономика 1 Политика 2 Войната в Украйна 3 Войната в Украйна Реклама
Офлайн продуктите на марката могат да бъдат открити в три магазина, само че там продажбите са минимални. Преди дни компанията е сключила първото си интернационално партньорство с козметичен магазин в Дубай.

Основните консуматори на Rumi Cosmetics са на възраст сред 25 и 45 години, в огромен % дамска публика. Илиева популяризира главно през Фейсбук и Instagram сметките си и измежду хората, консуматори на уеб страницата й Fitnesinstruktor. " Веднъж седмично обявявам някаква тематика за козметика в канала си за фитнес. Това работи ужасно добре. Използваме и доста имейл маркетинг. Имаме си външна рекламна организация, която движи нещата. "
Космически стандартиПродуктите на Rumi Cosmetics са сертифицирани и със стандарта COSMOS, който се ползва за козметични артикули, предлагани на пазара като био или натурални. " За да получи документ, козметиката би трябвало да има избран състав, който да е придобит по резистентен метод, опаковките да са биоразградими. Сертификатът ни постанова доста съществени ограничавания на козметиката, само че аз също й натрапвам, тъй че нямам проблем с това ", разяснява Руми Илиева.COSMOS обгръща всички аспекти на производството, доставката до клиента, маркетинга и контрола на козметичните артикули. " Като дойдат на инспекция, хващат партидата от лабораторията, с всичките документи, и желаят да видят, че това, което стига до клиента, дава отговор на това, което написа на хартията ". Q&A Към кои/какви артикули има максимален интерес? Имаме няколко бестселъра. Серумът, с който започнахме, продължава да си е топ. Дезодорантът, който стопира неприятната миризма, само че не стопира изпотяването, също. Много продаваме серумите Maru и Puga, кремове и дезодоранти, както и балсамът за меки петички.Как човек, който нищо не схваща, да си избере най-подходящия от вашите артикули? Сайтът е разграничен на няколко секции и всеки може да сортира продуктите по характерностите на своята кожа. Разделяме ги на възраст на кожата, на вид - суха, мазна или с потребност от хидратация.Споделете повсеместен съвет за хубава кожа? Трябва ти обред, да си постоянна и ритуалът би трябвало да е кратичък. Нещо, което за две-три минути правиш, с цел да го правиш всеки ден. Кожата може да се промени, в случай че човек е постоянен. Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР