Идеята на Любомира Василева да създаде кучешка пекарна се ражда

...
Идеята на Любомира Василева да създаде кучешка пекарна се ражда
Коментари Харесай

Кучешкият рай на Dogalicious

Идеята на Любомира Василева да сътвори кучешка пекарна се ражда около личния й пудел преди 7 години.
Започва в малко помещение през 2020 година, а от началото на тази година е в ново, по-голямо място в кв. " Гео Милев ".
Идеята на Любомира Василева да сътвори кучешка пекарна се ражда около личния й пудел преди 7 години.
Започва в малко помещение през 2020 година, а от началото на тази година е в ново, по-голямо място в кв. " Гео Милев ".
Концепцията й комбинира кафене, пекарна и магазин за висококачествени артикули за домашните любимци.

Вероятно сте чували за манифестирането. Фокусираш мислите си върху мечтан резултат, представяш си, че той към този момент е действителност, и влагаш сила, с цел да го постигнеш. Така, а и с доста безсънни нощи в кухнята, съумява да осъществя концепцията си за кучешка пекарна Любомира Василева. Dogalicious, както постоянно се раждат бизнесите, се появява от неналичието на опция на локалния пазар. Когато Василева се среща с пудела си Марли, избира да я храни както се храни самата тя - с чисти съставки и свежи, необработени артикули. Бързо схваща, че такава алтернатива в България е труднодостъпна, по тази причина се захваща сама да подготвя храната на кученцето си вкъщи.
Реклама
Няколко курса за животинско хранене и седем години по-късно Василева към този момент предлага здравословни артикули на други притежатели на домашни животни в магазина си Dogalicious, който се намира в столичния квартал " Гео Милев ". А с изключение на бисквити, обезводнени лакомства и даже гранола за кучета в Dogalicious се вършат и торти за рожден ден по поръчка с персонализирана декорация. Но ексцентричните оферти не свършват до такава степен, а Василева има още доста хрумвания, които следва да покаже на своите клиенти.
В магазина можете да намерите и типично човешки артикули, само че направени за кучета - гранола, примес за кучешко капучино и фъстъчено масло Фотограф: Цветелина Белутова Раят на кучетата
Визията на Василева за Dogalicious е да сътвори кафене за индивиди и нечовеци, пекарна с потребни кучешки лакомства и магазин за висококачествени артикули за животни като козметика и аксесоари. Обектът в сегашния си тип отваря по-рано тази година, като до тогава се намира на прилежащата улица в много по-малък формат. " През 2020 година отворих първото си място, малко пространство - към 20 кв.м. Тогава не знаех каква тъкмо е визията ми, имах единствено страница в Instagram, където споделях предписания и приготвях неща за другари и познати ", споделя Василева, като отбелязва какъв брой мъчно тогава е било да изясни активността на бизнеса си, с цел да го категоризират при регистрирането на компанията. " Легализирането лиши 2 години, не знаеха какво да ме вършат, по какъв начин да ме запишат ", смее се тя.

Но хорското удивление не е нещо, с което към този момент не е привикнала. Преди да отвори първия си обект, Василева записва предприемачески курс, където журито е в потрес от концепцията й за бизнес. И въпреки всичко, дали поради заразната й сила, която се усеща сега, в който човек стъпи в Dogalicious, или поради капацитета на пазара за домашни животни, планът й влиза в топ 10 всред 250 хрумвания за дребни бизнеси. А откакто известно време тества концепцията си в дребния магазин, само че мястото там, а и в кухнята вкъщи не стига, с цел да отговорят на търсенето, взема решение, че е време да разшири бизнеса.

Така през февруари 2023 година подписва контракт за ново място, на 100 метра от досегашното, и с към 5-6 хиляди лева спестявания и доста YouTube видеа по какъв начин боядисват и сглобяват мебелите в помещението при започване на юни отваря Dogalicious 2.0 - с нова визия, цветове, а към този момент и бар за хора и животни. " Почти всичко е DIY, сами рисувахме стените, направихме бара от части стъкла, използваме остарели мебели, не сме викали никакви майстори ", споделя Василева.
Реклама
Разбира се, новият обект не се появява безпроблемно - промяната на статута на помещението се влачи няколко месеца, а поради дребния екип (в работните дни на магазина Василева работи със своя приятелка) се постанова от март до юни да няма работещ физически обект. " Приемахме поръчки онлайн, тъй като не можехме да смогнем с всичко. Вече самоуверено мога да кажа, че ставам за железар и бояджия, тъй като всяко нещо мина през ръцете ми ", споделя за процеса тя.

С разширението постанова да се откаже от някои артикули, които допреди отварянето прави сама " за сметка на доста безсънни нощи ", и да включи и непознати оферти. Отскоро да вземем за пример обезводнените миди, риба и други месни лакомства се набират от различен производител на дребно, за който Василева е открила, че дава отговор на условията й за качество. Същото важи и за фъстъченото масло, както и това, съдържащо CBD, което съгласно Василева въздейства удобно на нервната система на кучетата.

Всички марки в магазина са чисти, бутикови и определени поради качеството, споделя тя. " Повечето от продуктите са от български производители, както и съставките в нашето произвеждане, които са с биопроизход ", твърди Василева.
На студената витрина можете да намерите торти, мъфини и бисквити за домашни любимци Фотограф: Цветелина Белутова
Тортите, които варират в цена от 15 до 60 лева съгласно размера (има и двуетажни), съдържат прясно смляно телешко месо, брашно от нахут, зеленчуци и обезсолено крема сирене. Водеща за множеството артикули е значително концепцията всички те да имат потребно влияние върху кучето - питателните добавки на марката са предопределени за здрав стомах, стави, кости, кожа и четина, а козметиката с етерични масла таргетира разнообразни кожни проблеми - сапуните са срещу кърлежи, за сензитивна кожа и за омекотяване на козината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР