Преди 25 години баскетболният свят зад океана затаява дъха си,

...
Преди 25 години баскетболният свят зад океана затаява дъха си,
Коментари Харесай

Кър за Джордан: Просто трябваше да презареди батериите

Преди 25 години баскетболният свят зад океана затаява дъха си, когато схваща, че най-хубавият измежду най-хубавите още веднъж ще се състезава в Лигата на извънземните. Думите " Завърнах се ", напечатани на 18 март 1995 година, принадлежат на признака на баскетбола в международен проект Майкъл Джордан, който се завръща в НБА след двугодишно неявяване.

Тогавашният му съотборник и сегашен старши треньор на Голдън Стейт Уориърс Стив Кър неотдавна приказва за момента, в който Джордан взема решение да напусне баскетбола, за благополучие за малко.

" Понякога хората ми споделят: " Ако Майкъл бе останал, вие щяхте да спечелите осем подред ". Това е най-нелепото нещо, което съм чувал. Хората нямат визия какъв брой те изтощава прочувствено това да продължаваш да печелиш ", споделя петкратният първенец в НБА като състезател.

Според Кър действителната причина Булс да завоюват нови три трофеи е тъкмо поради напускането на Джордан. Откъсването от баскетболния паркет му е дало нужното време и мотивация да " презареди батериите ".

" За мен повода да спечелим три следващи трофеи за повторно бе, тъй като той напусна баскетбола и презареди батериите. Майкъл обезверено се нуждаеше от това. И по тази причина той си потегли. Той бе отпаднал. Въртяха се всички тези теории: Дейвид Стърн ли му сподели, че не може да играе повече? Да, като че ли това би било доста мъдро - най-великият състезател да бъде осъден за хазарт или каквото и да е? Това е жалко. Всички тези теории на конспирацията бяха тъпи. Истината е, че той беше отпаднал. Преживя доста със гибелта на татко си. Просто се отдръпна за две години, презареди батериите и се подготви за идващите три ", сподели Кър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР