Преди 15 години село Лопушня се прочу с нашествието на

...
Преди 15 години село Лопушня се прочу с нашествието на
Коментари Харесай

След 15 години: Извънземни отново кръжат над село Лопушня?

Преди 15 години село Лопушня се прочу с нашествието на извънземни. Малкото селце осъмна с тайнствени кръгове и странни кръжащи светлини в небето, които предизвикаха клюки за извънземно настъпление. Необичайните феномени докараха завчас прилепите от „ Нощен Труд”, които на първа страница описаха за споходеното от НЛО село край Годеч.

На водеща страница вестникът описа по какъв начин локалните хора късно вечер виждат странни светлини и придвижвания. Десетки поданици на Годеч и приходящи се стичаха дълго по-късно в селото, а историята не остарява и до през днешния ден, написа aktualenglas.info.



Село Лопушня се намира против северния скат на Чепън планина, в него живеят 47 души

Донка Иванова е измежду героите на „ Нощен Труд” тогава. Жената първа вижда странните кръгове на поляна, покрай последните къщи в селото. В Световния ден на НЛО – 2 юли, и 15 години по-късно „ Актуален глас “ отива до село Лопушня, където Донка заведе кореспондент до поляната.



Донка Иванова демонстрира къде са били кръговете, през днешния ден от тях няма и спомен, а ливадата се коси

„ Ето тук (бел. ред. на поляната ) баба Марийка, чиято къща е тъкмо против поляната, през лятото вижда странна светлина. Първоначално си мисли, че е фар от мотор или кола. Движещата се светеща топка обаче идва към къщата й, отдалечава се и отново се връща. Изведнъж се дръпва обратно и изчезва в нищото. На другата вечер се престрашихме всички от селото и се наредихме да чакаме светещото кълбо, само че не се появи. Мина се време и с мъжа ми тръгнахме към гробищата, които са най-после на тази поляна, и ни се набиха на очи напълно направени кръгове, които бяха все едно начертани с пергел с друга величина – от 2 м. диаметър до 6 метра. Бяха един до различен най-различни. Първо мъжът ми ги видя. Помислих си, че в случай че се видят отвисоко, ще излезе някаква фигура като житните кръгове. Тогава пристигнаха и от „ Нощен труд “, снимаха ги. Много хора идваха по-късно в селото, с цел да ги видят “, спомня си Донка, която живее близо до мястото.

„ През лятото на 2012 година, юли месец, адска горещина, към 22 ч. лъч светлина, наподобяващ огнено кълбо, се спусна над гората. Кучетата започнаха да лаят, тъй като усетиха, че се случва нещо извънредно. Накрая се отдалечи и изчезна. “, споделя различен случаи Донка.

Антоанета Велева живее от две години в Лопушня. Купува си къща в селото и без да знае мълвата за извънземно наличие в региона, свидетелства пред „ Актуален глас “ за странни светещи феномени, идващи от небето.

„ Първият път, в който видях нещо нетипично, беше напролет на предходната година. Легнах си, обърнах се с глава към стената, само че внезапно видях някакво отражение на стената. Реших, че по пътя минава кола. Погледнах, нямаше нищо, не се чуваше и никакъв звук. Когато подвигнах взор към баира, видях голямо жълто светещо леке. То пристигна като фар до къщата, кръжа към минута и се спусна надолу към манастира (бел.ред. Шумският манастир). Там остана към половин час, дигна се нагоре и отпътува зад планината “, изяснява Антоанета.

„ Наскоро, отново към 22.30 ч., тогава нормално изгасям тв приемника и си лягам, 7-8 дребни светещи кръгове се спускаха диагонално от небето и изчезваха “, споделя още дамата за играта на светещите обекти в нощното небе над Лопушня.

Не липсват и скептици, които обобщават като „ цялостни нелепости “ свидетелските разкази. При всички случаи обаче ползата към нетипичните феномени в региона на селото продължава и занапред ще притегля още фенове на срещи от третия тип. А ние ще ви държим осведомени за очевидно протичащото се – било то с битов или извънземен темперамент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР