Преди 144 години на този връх се решава изходът от

...
Преди 144 години на този връх се решава изходът от
Коментари Харесай

Радев на „Шипка“: Никой няма сила да спре хората в пътя им към свободата!

" Преди 144 години на този връх се взема решение изходът от Руско-турската Освободителна война и ориста на България. Оттогава всяка година генерации наред хиляди българи от всички краища на родината изкачват Шипка, с цел да отдадат респект пред паметта на тези, на които изискуем свободата си ". Това съобщи президентът Румен Радев по време на формалните празнувания на 144 години от Шипченската епопея, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

" Пета поредна година съм тук дружно с вас на това свято място, което сплотява народа ни и ни вдъхва мощ, достолепие и религия ", съобщи Радев. " Вие ни давате силата да вървим напред ",  обърна се президентът към присъстващите.

" Шипка е всеизвестен героизъм на българските опълченци и на съветските войни, които дружно отстоят прохода - онази врата, през която влезе българската независимост. Но Шипка е и знак на онази борба, която всеки българин, без оглед на възраст етнос и вяра, води надълбоко в сърцето си. Битката сред страха и смелостта, сред малодушието и доблестта, сред егоизма и родолюбието, в която се взема решение персоналното и националното ни бъдеще. Нямам грам подозрение, че всички ние дружно с общи старания и взаимност ще победим страха, съмнението и унинието, с цел да може да просперира България. Никой не може, а и няма мощ, която да спре осъзнатите хора към пътя на свободата. Всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите ни и на нашите освободители ", съобщи Радев.

 Снимка: Народоосвободителна въстаническа армия

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР