Предаването на Украйна на германските зенитно-ракетни комплекси Ирис-Т СЛМ се

...
Предаването на Украйна на германските зенитно-ракетни комплекси Ирис-Т СЛМ се
Коментари Харесай

Спира ли германският канцлер оръжията за Украйна

Предаването на Украйна на немските зенитно-ракетни комплекси Ирис-Т СЛМ се бави заради липса на позволение от канцлера Олаф Шолц, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки немски медии.



Украйна е подала поръчка за пазаруване на 11 системи за Противовъздушна отбрана от "Диел Дифенс " още при започване на юли. Киев е изискал от Берлин и "финансова поддръжка " за пазаруване на тези комплекси за сумата от 1,5 милиарда евро. Сделката е утвърдена от немското министерство на стопанската система, само че дефинитивно позволения би трябвало да даде федералният съвет за сигурност. Заявката чака утвърждение към този момент три седмици.



Според "Велт ам зонтаг " доставката на системите в този момент се чака към края на годината. Вчера немският външен министър Аналена Бербок сподели, че Ирис-Т СМЛ още са на стадий произвеждане и ще са подготвени за изпращане в края на лятото.



Този зенитно-ракетен комплекс е с обхват от 40 километра. С него може да се смъкват бойни самолети, вертолети, крилати ракети, дронове и други оръжия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР