Пред входа на Многопрофилната болница в Добрич започват вече да

...
Пред входа на Многопрофилната болница в Добрич започват вече да
Коментари Харесай

Медицинските сестри в Добрич излязоха на протест

Пред входа на Многопрофилната болница в Добрич стартират към този момент да се събират десетки медицински сестри и санитари, които напуснаха своите работни места и продължи до 13.00 часа през днешния ден.

Техният митинг стартира преди една седмица алегорично, като преди този момент от Синдиката на българските медицински експерти към многопрофилната болница напуснаха договарянията за сключване на Колективен трудов контракт с лечебното заведение.

Тяхното искане е главната им заплата да бъде 1500 лв., както и съгласно Отрасловия групов трудов отговор.

Междувременно управлението на болничното заведение изпрати до медиите своята позиция, в която се споделя, че след нарастването на трудовите хонорари с 25% от август тази година междинната брутна месечна заплата за медицинските сестри към този момент е 2300 лв..

От там допълват още, че в допълнение нарастване на главната работна заплата би довело до трайна и необратима финансова неустойчивост в изискванията на финансирането към сегашния миг и настоящия инфлационен %. Медицинските сестри са безапелационни, че при положение, че техните претенции не бъдат изпълнени, след една седмица протестиращите ще изоставен напълно отделенията.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР