Пред управляващата във Консервативна партия, която в момента провежда годишния

...
Пред управляващата във Консервативна партия, която в момента провежда годишния
Коментари Харесай

Дарители на британските консерватори бяха уличени в корупция или финансови измами в досиетата Пандора

Пред ръководещата във Консервативна партия, която сега организира годишния си конгрес в Манчестър, още веднъж бяха повдигнати съществени въпроси за нейни донори, които са уличени в или финансови измами в досиетата " Пандора ", оповестяват международните организации, представени от БНР.

Любов Чернухина, брачна половинка на някогашния съветски министър Владимир Чернухин, е един от най-големите спонсори на консерваторите. Тя е дарила на торите близо 2 млн. паунда след 2012 година. Адвокати на Любов Чернухина споделиха, че тя е английска гражданка и може да прави каквото пожелае с нейните пари. Даренията на Чернухина за торите са ѝ обезпечили достъп до най-висши фигури в английското държавно управление. Спечелилата доста търгове Чернухина е играла тенис със настоящия министър председател Борис Джонсън и е вечеряла с предшественичката му Тереза Мей.

До момента малко се знаеше за произхода на парите на Чернухини, само че в този момент досиетата " Пандора " разкриват, че те са свързани с мрежа от 32 компании и три индустриални тръста и разполагат с повече от 100 милиона паунда под формата на недвижимо имущество.

Изтекла информация от публични документи демонстрира, че нейното персонално благосъстояние идва от брачна половинка ѝ, който в миналото и бил финансово обвързван с хора, близки на Кремъл. В един имейл тя е показана като " финансово издържана от брачна половинка си ", а в различен, че е " стопанка ". В един документ се разкрива, че офшорна компания на Владимир Чернухин е дала заем от 4 млн. паунда на английска компания на брачната половинка му.

Последните разкрития включват още двама предприемачи донори. Мохамед Амерси, дарил на торите 525 000 пануда след 2018 година, е забъркан в един от най-големите корупционни кавги в Европа с шведска телекомуникационна компания.

А Виктор Федотов, чиито компании са създали великодушни дарения на 34 консервативни депутати, е направил милиони от един от най-големите кавги с финансови измами в Русия. Федотов е притежател на компания, която стои зад противоречив инфраструктурен план в Ламанша, който сега чака утвърждението на английското държавно управление.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР