Пред паметника на Христо Ботев във Враца беше отбелязана 172-годишнината

...
Пред паметника на Христо Ботев във Враца беше отбелязана 172-годишнината
Коментари Харесай

Враца почете 172 години от рождението на Христо Ботев /снимки/

Пред паметника на Христо Ботев във Враца беше маркирана 172-годишнината от рождението на великия българин. В рамките на честването бяха изнесени къси биографични данни за поета-революционер. В знак на благодарност пред живота и делото на Войводата бяха поднесени венци и цветя.
На честването участваха кметът Калин Каменов, регионалният шеф Малина Николова, ръководителят на Общинския съвет-Нели Стоянова, заместител регионалният шеф Мирослав Комитски, заместник-кметът Мария Попова, общински съветници, шефът на Регионалната библиотека Силвия Врачовска, шефът на Регионалния исторически музей Георги Ганецовски, общественици, възпитаници, жители.
Честванията във връзка 172 години от рождението на Христо Ботев ще продължат с Ботева вечер, която ще се организира от 16 часа в Регионалния исторически музей.
В лекторията присъединяване ще вземат ученици на 7 учебни заведения от града, както и преподаватели по история. Животът и творчеството на революционера ще бъдат показани в изложбата „ Истината е свята, свободата е блага “, която ще бъде подредена в художествената изложба на културната институция в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР