Пред пълен провал: Черният петък се спихна. Намаленията се оказаха

...
Пред пълен провал: Черният петък се спихна. Намаленията се оказаха
Коментари Харесай

Пред пълен провал: Черният петък се спихна


Пред цялостен неуспех: Черният петък се спихна. Намаленията се оказаха мижави, тук-там даже подправени, връщаме нежеланите дарове до Нова година.

Намаленията за Черния петък у нас безусловно се спихнаха, сподели инспекция на „ Телеграф “ във физическите и онлайн магазините за дрехи, техника и мебели. Въпреки че обичайно той се организира в последния петък на ноември, тази година някои търговци оповестиха акции
„ Черен ноември “ или „ Черна седмица “.
Само няколко обекта за дрехи в столичен търговски център са оповестили отстъпки по случай Черния петък. В обекти за техника, бижута, книги и други артикули няма и намек за идно понижение. Оказва се, че наклонността е от ден на ден отстъпки да се оферират в онлайн магазините. Тези, които въпреки всичко са в акцията, вършат понижения до 20%,
на някои места такова няма.
На витрините в стилните магазини всеобщо изписват, че пониженията са до избран %, да вземем за пример 50%. С огромните проценти притеглят клиенти, които като влязат в магазина, откриват, че наполовин цена са единствено дребна част от стоките, които оферират и нормално са по-евтини аксесоари, ръкавици, чорапи и прочие.
При облеклата, които са по-скъпи,
оповестените проценти отстъпка са не повече от 20%. По-ниско бюджетните вериги за дрехи пък оферират вместо понижение, две на цената на едно. Така за 39 лв. могат да се купят два пуловера, като по принцип единствено на единия цената е 24 лева
При някои от стоките пък са сложени
спомагателни етикети с 30% екстра отстъпка от цената на етикета върху закачалките. Въпреки че са маркирани с алено, интерес към моделите няма, защото са най-вече всеобща повтаряща се конфекция. Например ватирана едноцветна блуза без надписи и картинки върху нея,
с които да се отличава.
По-интересните артикули, да вземем за пример пуловери с вплетени фигури на сърца, овце или облачета, са без отстъпка, като цената им е над 40 лева Без понижения са и настоящите пуловери с коледни претекстове, като цената им е 43 лева за брой.

Някои от търговците пък оповестиха отстъпки още от началото на месеца, като вместо „ Черен петък “ са нарекли акцията си „ Черен ноември “. Така понижения през целия месец оферират оптики. Като още веднъж на витрините стоят надписи за цени с до 50% по-ниски, като те се отнасят както за стъклата с диоптър, по този начин и за рамките към тях.

В други търговски обекти пък чакат в петък да има специфични отстъпки на някои артикули, само че към момента не им е подадена информация от управлението за тях и надлежно не са оповестени.

В онлайн магазините са доста по-активни в акцията по случай Черния петък. Редица търговци са оповестили към този момент понижения, само че доста от тях са алегорични. Например някои от стоките, оповестени в акцията, са посочени пропорционални цени, само че не е оповестена предходната цена. При другите оповестените понижения са с от 60 лева до 200 лева за моделите на цени от 529 лева до 2699 лева Други понижения има на игралните конзоли като отстъпките стигат до 320 лв.. Част от стоките пък нямат отстъпка от цената, само че пък покупката на лизинг излиза без оскъпяване. Предлага се и доста бяла техника с понижение и на погашение. Включително съдове за готвене и уреди за разкрасяване. Освен техника в тези магазини се оферират и парфюми, дамски палта и ботуши. Така за 75 лв. може да купите от магазина за бяла и черна техника, кожени ботуши, а за 125 лв. алено палто с дължина до коляното.

Част от търговците на мебели и артикули за дома пък оферират продължен период за връщане на стоките, като закупените на Черния петък могат да се върнат до Нова година. Такива благоприятни условия дават и част от търговците на дрехи. Условието обаче за връщане на стоката е да е с етикет и да се пази касовата записка за покупката.

Хубаво е обаче, в случай че пазарувате по време на тези акции, да следите стоката, от която имате потребност, поучават специалисти. Причината е, че доста търговци вършат подправени понижения. Така да вземем за пример лампа, която по принцип коства 99 лв., в този момент се продава за същата цена, само че е с етикет Черен петък. Други пък слагат нови етикети върху стоките, като изписват по-висока цена от постоянната, с цел да създадат понижението по-голямо. Така да вземем за пример, в случай че панталон е коствал 80 лв., на новия етикет написа, че е бил 100 лева, а в този момент е с 40% по-евтин.

Само една от 50 покупко-продажби по време на Черния петък е на най-ниската си цена в деня на разпродажбите. Това излиза наяве от разбор на миналогодишното събитие от водеща потребителска група във Англия. Проучване, направено на подборка от предложения на 25 ноември 2022 година, е открило, че единствено 2% от предлаганите артикули не са налични на същата цена или по-евтино в границите на шест месеца преди или след тази дата. Анализирани са 208 продукта, като единствено пет са били най-евтини на самия Черен петък. Един от най-ярките образци са слушалки, които са били понижени от 139 на 119 паунда, а в действителност са били предлагани по-евтино от цената им всеки ден сред 25 май и 9 септември – от 99 до 109 паунда.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР