Пред международния дискусионен клуб Валдай руският президент Владимир Путин прогнозира,

...
Пред международния дискусионен клуб Валдай руският президент Владимир Путин прогнозира,
Коментари Харесай

Владимир Путин прогнозира скорошна победа над терористите в Сирия

Пред интернационалния спорен клуб " Валдай " съветският президент Владимир Путин предвижда, че Москва и Дамаск скоро ще победят терористите в Сирия. Имаме всички учредения да считаме, че ще победим терористите в най-близко бъдеще. Но това към момента не ни дава право да честваме и да кажем, че е пристигнал краят им. Защото тероризмът като феномен има дълбоки корени.
Руският президент добави, че мирният развой в арабската страна се развива позитивно и съобщи, че към този момент има предложение за свикването на Конгрес, в който да се включат всички етнически общности в Сирия. Путин съобщи още, че досегашните предписания за превъзмогването на споровете в света към този момент не работят, а нови още не са направени. Той призна, че ползите на разнообразни страни не съответстват във всичко, което е естествено. Когато салдото на тези ползи се нарушава, нито един действителен интернационален проблем не се взема решение,  акцентира съветският президент. Той изрази подозрение, че предпазен удар на Съединените щати против Северна Корея ще успее да унищожи всички нуклеарни оръжия на Пхенян. Според Путин никой не знае какво и къде крие режимът на Ким Чен-ун и предпазен удар ще е доста рисков, тъй като по-скоро ще докара до нуклеарна война.   Руският президент още веднъж осъди нуклеарните опити на Северна Корея, като прикани зародилата рецесия да бъде решена посредством разговор, а не посредством закани за потребление на мощ. 

Западът би трябвало да окаже въздействие на Киев за решение на спора в Украйна, съобщи също съветският президент. Не е задоволително западните страни да се обръщат единствено към Русия, те би трябвало да въздействат и на позицията на Киев, сподели съветският водач. Путин дефинира днешната обстановка в Украйна като резултат от " неконституционно завладяване на властта ", за което по думите му виновност носи и Европа, тъй като " поддържа този прелом ". Руският водач предизвести, че затваряне на границите на Русия с двата сепаратистки района в Източна Украйна ще докара до кръвопролитие, сходно на това в Сребреница. Той изрази убеденост, че вътрешно обединяване в Украйна ще има и че той ще направи всичко допустимо за това.Владимир Путин сподели още, че Русия не се тормози от активизирането на НАТО в Източна Европа и Прибалтика. " Ние проучваме и деликатно следим. Всяка тяхна стъпка ни е известна и ясна. Да ги оставим да упражняват, всичко е под надзор ", добави Путин.

Путин акцентира, че в интернационалните каузи от ден на ден се намесват икономическите връзки. Той обърна внимание и на опитите да се пречи на плановете за пробутване на нови газопроводи.
Най-новите наказания на Съединени американски щати имат за цел да изтласкат Русия от европейския пазар на енергоносители, с цел да бъде накарана Европа да купува по-скъпия американски полутечен природен газ, съобщи съветският президент. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР