Пред журналисти министърът коментира, че за реклама на военната професия

...
Пред журналисти министърът коментира, че за реклама на военната професия
Коментари Харесай

Потрес! Огромна Част От Кандидатите За Военна Служба Отпадат На Психотеста! Вижте Какво Разкри Министър Каракачанов!

Пред публицисти министърът разяснява, че за реклама на военната специалност би трябвало да се акцентират преимуществата й, опциите за развиване и образование. Министърът счита също, че командирите на другите формирования би трябвало да бъдат доста по-активни с младежите в популяризирането на военната специалност.

Не за последната една година, а в границите на година и половина, с хората, които са освободени по пределна възраст, в това число до април т.г., освободените са почти 880 индивида за 2017 и към 250 души за 2018 година, посочи министърът на защитата в отговор на въпрос от ръководителя на комисията Константин Попов за оповестеното от президента след последния КСНС, че за година армията е намаляла с близо 1000 индивида. По думите на Каракачанов обаче за първи път в бюджета за тази година са отпуснати 30 млн. лв. за 1300 вакантни длъжности. В момента има процедура за към 625 длъжности и в развой на назначение са към 500 индивида. Ако погледнем процеса на излизане и този на влизане, значи цифрата е на половина правилно, разяснява Каракачанов въпроса.

Динамиката в кадровия развой е всекидневна, съобщи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, който уточни, че има стабилизация на числата във връзка с офицерския състав - темпът на овакантяване е трагично понижен.

По отношение на офицерските претенденти имало понижаване на броя на вакантните длъжности, защото с приложени от министъра ограничения огромна част от сержантите към този момент имали блян да стават офицерски претенденти. През предходната и през тази година имало и наклонност на понижение на некомплекта от сержанти, тъй като бойците се стремели да преминат към сержантския състав.

Армията не е намаляла с 1000 души като число, това няма по какъв начин да бъде измерено в един миг, понижението в действителност е сред 200 и 500 души, добави Запрянов, само че по думите му тази наклонност е обърната и се чака некомплектът да понижава за сержантите, офицерските претенденти и за офицерите. Въпросът е да се преборим с некомплекта във войнишкия състав, уточни Запрянов и добави, че в случай че за тези 1300 бройки процедурите се състоят сполучливо, може и този некомплект, който е малко над 3000 души, да бъде понижен.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР