Пред истинската любов граници и невъзможни неща няма. Тази максима

...
Пред истинската любов граници и невъзможни неща няма. Тази максима
Коментари Харесай

Разтърсваща драма: Болестта унищожи само тялото на съпругата ми

Пред същинската обич граници и невъзможни неща няма. Тази максима се потвърждава за следващ път от идната тъжна, само че и не по-малко трогателна история.

Когато с Катя се сгодихме, всички другари ни завиждаха и ни смятаха за съвършената двойка. Хората, които бяха очевидци на любовта ни твърдяха, че сме родени един за различен. За страдание щастието ни се оказа кратковременно. Никой от нас не очакваше, че едвам на 25 години, обичаната ми ще се разболее от рак на гърдата, споделя тежката си история четец на вестник „ Лична драма “. Независимо от тежката диагноза, Катя не се съобщи и постави старания да прекара остатъка от живота си пълноценно. Една година откакто й откриха заболяването, тя сътвори собствен личен блог, в който в детайли описваше битката си с рака. Катя беше оптимист и даже след химиотерапията и мастектомията, оставяше позитивни послания в дневника си.

Но най-затрогващ беше описът с 30 неща, които искаше да направи преди гибелта си. В част от тях годеницата ми мечтаеше да се научи да свири на пиано, планираше да помогне на деца в неравностойно състояние, искаше да обиколи света и да посети най-малко пет страни. Като най-важна задача, Катя беше отбелязала следното: „ Да се омъжа за Людмил “. Тогава си помислих, че даже да знаех авансово за заболяването й, отново щях да се оженя за нея. Никога не бих изоставил обичаната си в този сложен миг. Винаги ще съм до нея – в наслада и горест, в здраве и болест.

Но животът е непредвидим. Катя по този начин и не съумя да извърши огромна част от листата си. Месец след сватбата ни тя умря. Веднага след погребението написах в блога й, че ще извърша фантазиите, които брачната половинка ми имаше приживе. Пред всички читатели се кълна да вардя загатна за любовта ни жива! Тя ще бъде постоянно с мен – в сърцето и душата ми! Това е най-малкото, което мога да направя за моята брачна половинка. Надявам се, че в този момент ме гледа от небето и усеща любовта, която изпитвам към нея.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР