Пред БНТ тя коментира и темата с оставката на бившия

...
Пред БНТ тя коментира и темата с оставката на бившия
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Иван Гешев да не се бави и да подаде оставка

Пред Българска национална телевизия тя разяснява и тематиката с оставката на някогашния основен прокурор: Решението на Сотир Цацаров е персонално, ние не водиме война с персони. За нас е значимо структурно да се оправим с метода, по който работи тази комисия, разкри тя.

Разбира се, ние от Демократична България сме имали през годините доста мощни рецензии към Цацаров като основен прокурор, това е известно, фамозният скандал " Цумгейт ", в който и нашата политическа групировка беше намесена доста внезапно, тъй че нашата позиция е изрично ясна.

Много по-важно е по какъв начин ние ще реформираме КПКОНПИ, с цел да може тя фактически да обезпечи ефикасна битка с корупцията, да бъде разграничена на две - комисия, която се занимава с лишаване на нелегално добито имущество и другата част, която се занимава с следствие на корупция, изясни Цонева.

Тя разяснява и идният през днешния ден избор на ръководител на Върховен касационен съд: Това съвещание ще се води и от правосъдния министър, излъчен от Демократична България, уповавам се и имам вяра, че това ще бъде един добър избор, дано да забележим по какъв начин ще се развие полемиката и гласуването, съобщи Цонева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР