Преброяването на земеделските стопанства доказва твърдението на браншовата асоциация на

...
Преброяването на земеделските стопанства доказва твърдението на браншовата асоциация на
Коментари Харесай

Ето един от примерите за източване на евросубсидии

 Преброяването на земеделските стопанства потвърждава изказванието на браншовата асоциация на овцевъдите, че в България има стотици хиляди животни, които съществуват единствено виртуално. Така посредством тях се източват европейски дотации, сподели за БНР съпредседателят на Асоциацията Симеон Караколев.

Един милион и 276 хиляди са преброените овце в стопанствата у нас. Един милион и 476 хиляди са овцете, които са вписани в електронната система " Векис " на ветеринарните управляващи, споделя Симеон Караколев.

" Около двеста хиляди животни са тези, които липсват при преброяването, а са налични в системата. Това са и въпросните " виртуални овце ", за които ние сигнализираме към този момент две години, че това са виртуални животни " - виртуални, тъй като ги няма във фермите, само че са вписани в системата и за тях се получават пасища, за които пък Европа дава дотации. Простата сметка демонстрира, в някои региони за една овца се дават 10 декара пасища, за всеки декар дотацията е сред 30 и 50 лв., по този начин при хиляда овце притежателят на виртуалното стадо може два се снабди с половин милион лв. финансиране годишно ".

Какво би трябвало да се направи съгласно сектора.

" Пълен разбор, параленост на засечените данни с тези, които са налични във ветеринарната система, инспекции на място, изчиствания, санкции и сезиране на способените органи ".

Засега от Агенцията по храните, органът, който управлява електронната система, мълчат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР