Пребитият в Охрид секретар на българския културен център Христиан Пендиков

...
Пребитият в Охрид секретар на българския културен център Христиан Пендиков
Коментари Харесай

Френски и българи лекари ще оперират днес пребития секретар на българския културен център в Охрид

Пребитият в Охрид секретар на българския културен център Христиан Пендиков би трябвало да бъде опериран през днешния ден. Предстои му лицево-челюстна интервенция. Младият мъж беше атакуван на 19 януари и по-късно превозен в тежко положение във ВМА - със счупена челюст, спукани ребра и шиен прешлен.

Интервенцията ще бъде осъществена от екипи френски и български лекари, сподели ръководителят на фондация „ Македония ” Виктор Стоянов.

„ При самия побой очевидци са извикали полиция. От полицията са отвърнали, че няма да дойдат щом става дума за него. Отказана е и кола за спешна помощ. Опитал се е да стигне пребит до полицията, след това отива в болничното заведение. В болничното заведение са му споделили, че няма какво да създадат за него и да се прибере у дома, с цел да чака ред за интервенция ”, сподели той по Българска национална телевизия.

„ Бил е в заведение с другарка. Дошли са трима души, единият е обществена фигура в Охрид. Той почнал обществено да го постанова пред хората. Медиите в Северна Македония оклеветиха Християн и пробваха да изкарат това етническо гонение като кръчмарски побой. Смятам, че той ще желае да съди тези медии, които го изкараха нарушител. Християн няма никакви регистрации в полицията, той е деятел на Червения кръст от дете ”, разяснява още Стоянов за побоя над Християн, който е секретар в българския културен клуб „ Цар Борис Трети ” в Охрид.

„ Християн получава закани и до този миг. Онлайн закани, че ще дойдат в България и ще го убият ”, съобщи ръководителят на фондация „ Македония ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР