Празнуването на 9 май в Русия в днешния му милитаризиран

...
Празнуването на 9 май в Русия в днешния му милитаризиран
Коментари Харесай

Милитаризирането на 9 май е и заради непризнатите граници на Русия

Празнуването на 9 май в Русия в днешния му милитаризиран тип нямаше да е толкоз известно, в случай че не беше " кримската акция ". Крим внесе в допълнение разединение в обществото и по едно и също време с това сътвори ситуцаия, в която да пръв път от 1991 година насам границите на Руската федерация не са общопризнати.

Това разяснява съветският политолог Глеб Павловски пред Радио " Ехото на Москва " във връзка дебатите в Русия за формата, който пирдобива Денята на Победата, десетилетия наред отбелязван като респект към милионите починали, а не с най-големия боен церемониал и проява на оръжие.

" Георгиевската лентичка свърза 9 май и Крим, само че за невежите, които не знаят какво е този празник и по какъв начин се отбелязваше той. Празнуването му беше безусловно лишено от триумфалния барабанен акцент. Прочете даже такива хора, такива създатели на успеха като Жуков. Те напълно не са се отнасяли към 9 мой като към " дано се разнася тътенът на успеха ", добави Павловски.

Според него в сегашната си форма 9 май е реплика на единството, което не съществува и не може да съществува в такова комплицирано и многопластово, раднообразно и даже - да си ог кажем напряко - страдащо от разединение по редица въпроси общество като нашето. Тази реплика на несъществуващо единение е неуместна, провокира ерес и го задълбочава. "

Павловски показва, че през второто десетилетие на ХХI век всичко се е трансформирало в състезание на хора от администрацията кой ще извика най-силно и ще се покаже максимален родолюбец. " Поначало даже Георгиевските лентички се появиха преди 2010 година като опит да се откри подмяна на алените лентички, с които стачкуваха комунистите. Това бе едно много почтено начало, само че в един миг задоволително подли хора започнаха да опитват със основаването на нов канон. А когато глупави и невежи хора основават канон, той, несъмнено, става колосален. "

По мотив това, че прилежащи страни като Казахстан и Беларус започнаха да не разрешават в някои градове шествието " Безсмъртен полк ", а черно-оранжевата лентичка се приема хладно, политологът споделя, че това е поради паника у най-близкита съдружници, че Русия е почнала да манипулира празници и дати за самобитна виртуална агресия.

" Ние сме Руска федерация, не сме империя и не сме империалисти, само че тази страна се пробва на думи да бъде империя и да изобразява верността посредством имперски знаци, фантазии и мечти, до момента в който в реалност нямаме никакви средства да бъдем империя.

И, несъмнено, това кара нашите съдружници да се дистанцират. В някакъв смисъл се повтаря обстановката от 1991 година - нямаше да има подобен пагубен разпад на Съюз на съветските социалистически републики, в случай че Русия не заемаше безапелационни позиции с обособена своя стратегия, обособени цели и без да се договаря с никоя от останалите републики. Затова през днешния ден тази символика на 9 май - изключително откакто още веднъж милитаризирахме този празник - разклаща нашите съюзи, в това число военните, и това е доста съществено. Мисля, че това е рискова неточност и ще си проличи в миг, когато фактически ни потрябват съдружници. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР