Правосъдният министър Крум Зарков се срещна с новоназначения посланик на

...
Правосъдният министър Крум Зарков се срещна с новоназначения посланик на
Коментари Харесай

Американският посланик обсъди с Крум Зарков законите за съдебната реформа и за КПКОНПИ

Правосъдният министър Крум Зарков се срещна с новоназначения дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мертен.

 

Той акцентира пред госта си отличните връзки сред двете страни и изрази убеденост, че България и Съединени американски щати ще продължат обичайно положителния разговор и съдействието във съвместен интерес, оповестяват от министерството на правораздаването.

Основни акценти в диалога бяха квалифицираните от Министерството и импортирани от държавното управление в 49-я Парламент законопроекти. Бе очебийно, че от приемането им в голяма степен зависи осъществяването на уговорките по Плана за възобновяване и резистентност, и приемането на България в Шенген, в това число планът, регламентиращ механизъм за следствие на основния прокурор. Друг изключително значим миг е промяната в КПКОНПИ, развой, който също чака своето развиване в сегашния парламент.

Бе маркирано, че Министерството на правораздаването е изработило и промени в Наказателен кодекс, с които се предлага основаването на условия за онлайн пиратство да стане закононарушение. С направения от необятна експертна група законопроект, под управлението на заместник-министър Мария Павлова, се дава отговор на отправените към страната ни рецензии по Раздел „ Специален 301 “ от Търговския закон на Съединени американски щати във връзка със отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, най-много в региона на онлайн пиратството.

Текстовете бяха импортирани за разглеждане в Народното събрание на 24 април т.г., откакто Министерският съвет ги утвърди.

Министър Зарков означи още огромното значение, което държавното управление отдава на присъединяване на страната ни в Срещата на върха за народна власт, както и проведената от България районна конференция на тематика „ Антикорупция и националната сигурност “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР