Правната комисия в парламента прие на първо четене механизма за

...
Правната комисия в парламента прие на първо четене механизма за
Коментари Харесай

Правната комисия В НС прие на първо четене механизма за разследване на главния прокурор

Правната комисия в Народното събрание одобри на първо четене механизма за следствие на основния прокурор. С 12 гласа " за " депутатите взеха решение - углавен арбитър ще ревизира сигнали за вероятно осъществено закононарушение от обвинител номер едно или неговите заместници. Предложенията бяха посрещнати с остри възражения от прокуратурата.

Няколко законопроекта кой и по какъв начин да проверява основния прокурор разискаха депутатите, преди да решат, че текстът на служебния кабинет е най-хубавият.

„ Ще смъкна наблюдението от страната ни по над 70 каузи от Европейския съд по правата на индивида. Ще освободи въпроса по Механизма за съдействие, а оттова - и за Шенген ”, разяснява служебният отраслов министър Крум Зарков.

С измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс се дава право на углавен арбитър с сан на висш магистрат да проверява обвинител номер едно или неговите заместници. Малко преди гласуването в комисията, Иван Гешев остро подлага на критика предложенията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР