Правната комисия на парламента единодушно одобри по-строги санкции при нарушаване

...
Правната комисия на парламента единодушно одобри по-строги санкции при нарушаване
Коментари Харесай

До 5 години затвор и 50 000 лв. глоба за нарушаване на карантина

Правната комисия на Народното събрание единомислещо утвърди по-строги наказания при нарушение на изискванията на карантина. После предлагането беше признато в зала със 164 граса „ за “ и нито един срещу или въздържал се.
Приетите промени в Наказателния кодекс плануват до 3 години отнемане от независимост и санкция от 3 хиляди лв..
Още по-строги са глобите при изключително състояние - за нарушение на карантина се планува отнемане от независимост до 5 години и санкция до 10 хиляди до 50 хиляди лв..
Председателят на правната комисия Анна Александрова от ГЕРБ  изясни по-рано:
„ Смятаме, че с по този начин увеличените наказания ще дадем опция на всички хора, в това число тези които са инфектирани, да съблюдават нормативната база. Да имат отговорността да пазят всички околни, тъй като считам, че единствено по този начин, с отговорно държание бихме могли да се оправим с тази рецесия “.
Припомняме, че България от през днешния ден е в изключително състояние. Депутатите одобриха препоръчаното от кабинета изключително състояние, което ще продължи до 13 април. Пълно беше единодушието сред народните представители за подхванатите ограничения. Какви ограничения още планува изключително състояние поради ковид: Ще могат да бъдат затваряни учебни заведения, детски градини и университети; отменяни спортни събития и конференции; ще бъдат лимитирани пътуванията до и от страни с интензивно разпространяване на ковид.
 Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 март
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР