Правителството в оставка на акад. Николай Денков започна много неща,

...
Правителството в оставка на акад. Николай Денков започна много неща,
Коментари Харесай

Анализатори: Кабинетът „Денков“ започна много неща, които не довърши

Правителството в оставка на акад. Николай Денков стартира доста неща, които не съумя да довърши – измежду тях са цялостното ни влизане в Шенген и еврозоната.

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime социологът Алексей Пампоров и общественият антрополог Харалан Александров.

„ Предвид сложния метод, по който беше формирано държавното управление и големите напрежения, да не кажа неприязън, която съществува сред съдружните сътрудници, се оправиха обичайно. Има доста неща, които започнаха, само че не довършиха и които са на половина направени “, разяснява Харалан Александров.
Например участието в Шенген и незавършената работа по присъединението към еврозоната. Не се оправиха и с доста забатачените асимилиране на парите по Плана за възобновяване и резистентност.
Харалан Александров, обществен антрополог

„ Тоест, по-скоро може да се каже, че нещо започнаха да вършат, с цел да не съм прекомерно сериозен, и го докараха до под кривата круша. Сега ще забележим дали крушата ще цъфне и ще върже на пролет или просто ще се обесим на нея, тъй като нещата сега наподобява много безутешно, от позиция на връзките сред съдружните сътрудници “, уточни антропологът.
Правителството стартира доста неща, отвори доста фронтове, само че в действителност нищо не довърши.
Алексей Пампоров, социолог

„ За мен по-лошото е, че споделиха, че имат предпочитание, събраха специалисти даже, само че когато им беше казано, кое не е наред, да речем, по отношение на Закона на обществените услуги, в последна сметка репликите бяха „ дано да поработим две-три години, да забележим “. Това е туптене на топката – 9 месеца тупкаха топката “, разяснява социологът.

„ Преди девет месеца беше доста значимо да има държавно управление, поради обстановката с бюджета и действителния ступор, в който беше изпаднал страната. Сега с конституционните промени това нещо не може да се случи, тъй че даже да пристигна служебно държавно управление, страната няма да изпадне в същия блокаж “, сподели още той.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР