Правителството в Берлин иска Европейският съюз да добави имената на

...
Правителството в Берлин иска Европейският съюз да добави имената на
Коментари Харесай

Берлин иска санкции за още 4 имена от Русия заради скандала със "Сименс"

Правителството в Берлин желае Европейският съюз да добави имената на четирима съветски жители и съветски компании в листата със глобените поради анексирането на Крим, заяви " Ройтерс ". Агенцията се базира на двама публични източника от Брюксел и прецизира, че повода е абсурдът с турбините на " Сименс " (Siemens). Въпросът може да бъде обсъждан още тази сряда сред представители на 28-те страни членки.
В листата има 150 души и 37 компании, на които са блокирани активи, неразрешено и да пътуват до Европейски Съюз и не се разрешава на западни компании да финансират активността им, да търгуват с тях или да влизат в взаимни сдружения. Действието на глобите от време на време се възобновява, като последният период е до 15 септември.

" Редовният обзор всекидневно е моментът, когато ревизираме кой е в листата. В предишното сме добавяли нови имена, когато е имало задоволително учредения за това ", споделя един от източниците на " Ройтерс ". Възможните добавки може да са чиновници в министерството на енергетиката в Москва и съветската компания, трансферирала газовите турбини в Крим, прибавя почитан дипломатичесски източник.

За налагане или удължение на наказания е нужно единодушието на всички страни в Европейски Съюз, само че " Ройтерс " прибавя, че обичайно скептични по този въпрос са Унгария, България, Италия и Кипър. Според тях наказателните ограничения не са съумели да принудят Москва да промени курса си, до момента в който в това време били нанесли вреди на европейския бизнес.

В неделя " Билд ам Зонтаг " (Bild am Sonntag) цитира представител на външното министерство на Германия, съгласно който Берлин авансово е предизвестил Русия, че ще наруши ембаргото посредством преместването на турбините и това в допълнение утежнява политическите връзки сред двете страни. На няколко пъти е бил повдиган въпросът, че съветски компании правят противозаконна активност. Лично президентът Владимир Путин бил уверил Зигмар Габриел, когато той бе министър на стопанската система, че турбините няма да отидат в Крим.

" Правителството още един път подсети на Русия за тези гаранции и уточни, че сходно огромно нарушаване на глобите ще добави нови проблеми в руско-германските връзки ", цитира изданието представителя на Габриел, който в този момент е външен министър на Германия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР