Правителството в Атина планира да направи фермери от мигрантите, идващи

...
Правителството в Атина планира да направи фермери от мигрантите, идващи
Коментари Харесай

Гърция планира да даде държавна земя на 1 500 бежанци

Правителството в Атина възнамерява да направи фермери от мигрантите, идващи от конфликтните региони, с цел да ги интегрира в обществото, заяви Българска телеграфна агенция като цитира гръцкото издание " Прото тематика ". Атина подхваща този ход и с цел да не загуби средства от финансовия запас, който Европейски Съюз ѝ дава за бежанците, отбелязва вестникът.

Министерството за миграцията е изготвило необятна стратегия, с цел да може мигранти да стартират да получават нужните фермерски привички.

Властите обмислят да дават държавна земя за култивиране в началото на 1 000 до 1 500 бежанци. Целта е да се сътвори претовареност на намиращите се в Гърция бежанци от конфликтните региони, тъй че те да не крият риск за обществото. Управляващите в Атина оглеждат региони в гръцка Македония или Беотия, които биха могли да бъдат предоставени на бежанци за развъждане на разнообразни аграрни култури.

В същото време гръцки представители в европейските институции бият паника за заплахата страната им да загуби до 20 на 100 от европейските фондове, които Гърция чака, с цел да се оправи с намиращите се на нейна територия бежанци. Местни източници правят оценка сумата като много огромна и считат, че тя може да бъде орязана и че това ще бъде с последици за страната. Министърът за миграцията Янис Музалас към този момент водел борба в тази посока, с цел да предотврати такава опция и Гърция да не се възползва от този финансов запас.

Гръцките опасения произтичат от обстоятелството, че бежанският маршрут през източната част на Егейско море към този момент се считал за частично затворен, само че този през Средиземно море тласкал хиляди бежанци и мигранти към южните крайбрежия на Италия и Испания.

Добре осведомени източници преценят, че всичко щяло да се реши до октомври, само че до тогава натискът от Рим и Мадрид бил толкоз огромен, че Брюксел мъчно можел да им откаже нова помощ заради този напор на бежанци и мигранти към техните страни, написа още изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР