Правителството трябва да се облегне и на експерти извън парламента,

...
Правителството трябва да се облегне и на експерти извън парламента,
Коментари Харесай

Дянков: Властта да покани експерти срещу кризата

Правителството би трябвало да се облегне и на специалисти отвън Народното събрание, отвън политическите сили. Просто да каже: да създадем една извънпарламентарна комисия, както е направена в множеството европейски страни. И хора, които са минали през рецесии и са се справяли - Иван Костов, Пламен Орешарски, други финансови министри, други специалисти, да дадат хрумвания какво може да се направи и какво се прави в други страни, предложи някогашният финансов министър Симеон Дянков.

Това са хора, които са взели участие в процесите на страната преди време, знаем по какъв начин се прави този вид финансова и икономическа политика, не сме към този момент в политиката, съобщи Дянков пред bTV.

Той обаче означи, че е допустимо и друго - в препоръчаната от него извънпарламентарна комисия да не влизат някогашни финансови министри, а да се направи с самостоятелни специалисти.

Трябва да се работи в този момент. Това държавно управление наподобява изморено в икономическата политика, изчаква до изборите, а тези няколко месеца са доста значими, коментира Симеон Дянков.

Той предвижда, че 2021 година ще бъде по-тежка от актуалната в икономическо отношение. Според него държавното управление тича след рецесията и ограниченията за поддръжка на бизнеса у нас не са задоволителни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР