Правителството трябва да предприеме незабавни мерки за справяне с кризата

...
Правителството трябва да предприеме незабавни мерки за справяне с кризата
Коментари Харесай

ДБ: Властта прехвърля отговорността за кризата на обществото

Правителството би трябвало да предприеме незабавни ограничения за справяне с рецесията и да показа проект за имунизиране против COVID-19. За това са безапелационни от Демократична България. Техни специалисти са безапелационни, че опазването на здравето е в колапс, а здравето на българите е под риск.

" Катастрофалното несправяне със здравната рецесия, породена от COVID-19, е реалност. Прогресивно възходящият брой на инфектираните и нуждаещи се от болнично лекуване жители докара до провал здравната ни система и сложи в риск обслужването на всички пациенти. Властта се пробва да трансферира отговорността за рецесията върху обществото и да маскира хаоса зад клишета за „ гъвкави ограничения “, се споделя в позиция, оповестена от представителите на Демократична България.

Отчита се още, че провалите са и върху стопанската система.

" За да се предотврати пагубното задълбочаване на рецесията, неотложно би трябвало да се вкарат ограничения за ограничение на скоростта на разпространяване на болестта, да се активизират всички запаси за избавяне на здравната система и обезпечаване на лекуване за всички нуждаещи се българи, както и да се обезпечи директна и административно облекчена финансова поддръжка за избавяне на засегнатия бизнес ", безапелационни са от опозиционната извънпарламентарна групировка.

От Демократична България показват и някои съответни ограничения:

1. Преминаване към отдалечено образование за всички деца до края на 2020г. За родители, които нямат опция да работят отдалечено и са принудени да вземат неплатен отпуск за гледане на дете би трябвало да бъде отпусната финансова помощ на дневна или месечна база.

2. Временно затваряне на всички заведения с съответна директна финансова отплата за компаниите и чиновниците.

3. Стриктни правила за работа на комерсиалните обекти и засилен надзор поради нормалните скупчвания на хора към идните коледни и новогодишни празници. Информационна акция, ориентирана към предварителна защита на тези скупчвания.
4. Ограничаване на събирането на хора на закрито.

5. Преминаване на администрацията в онлайн-режим на работа.

6. Публична стратегия за отдалечено лъчение на културни събития от в този момент до началото на януари и директно подкрепяне на актьори и изобретателен бизнес.

7. В интервала до Коледа да се лимитират чествания, банкети и събирания и фрапантно да се ограничи туризма, още веднъж с ясни правила и директни обезщетения.

8. Осигуряване на непрекъсната и сигурна онлайн-платформа за връзка сред пациенти, персонални лекари, РЗИ и работодатели за следене, тестване, изолираност и назначение на домашно лекуване при обезпечена връзка и ограничение на директните контакти.

9. Незабавно правене на Национален проект за включване на всички държавни, общински и частни лечебни заведения в преодоляването на здравната рецесия, който да бъде ясно комуникиран и спазван и да даде нужната сигурност на българските жители.

" Некомпетентността на ръководството се показва и във обстоятелството, че няма проект за имунизирането на популацията, който да е показан за обществеността. Правителството отхвърля да даде отговор на въпроса с кои фармацевтични компании, разработващи ваксини, има подписани контракти и дали измежду тях са производителите на първата ваксина - Pfizer и BioNTech ", се споделя още в позицията на Демократична България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР