Правителството ще отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Това

...
Правителството ще отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Това
Коментари Харесай

Кабинетът отзовава консула ни във Валенсия Пламен Георгиев

Правителството ще отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Това сподели министър-председателят Кирил Петков на първото постоянно съвещание на Министерския съвет през тази година.

" Оттук нататък политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с професионалната активност там, където отиват, ще се завършва, изключително в Министерство на външните работи. Предлагам да отзовем Пламен Георгиев, който беше назначен по политически аргументи във Валенсия, Испания. Това ще бъде признака, че този вид политически назначения не са метода и метода, по който нещата ще се случват, означи Петков.

Бившият началник на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който бе забъркан в Апартаментгейт, бе избран за консул във Валенсия на закрито съвещание на Министерски съвет през лятото на 2019 година Пocлeдвaxa пpoтecти нa бългapи, които живеят там. Покрай публичното неодобрение стана ясно, че той владее испански език единствено базово, което не е задоволително за дипломатическа работа. В общественото пространство се появи недекларирана от него при избирането му от Народното събрание тапия за приключен курс на по-високо равнище, която обаче е оказа цялостна с правописни неточности.

Въпреки това, кабинетът на Бойко Борисов не отдръпна предлагането си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР