Правителството подкрепя категорично исканията на българските превозвачи за приемането на

...
Правителството подкрепя категорично исканията на българските превозвачи за приемането на
Коментари Харесай

Кабинетът зад превозвачите за пакета Мобилност

Правителството поддържа изрично настояванията на българските превозвачи за приемането на ремонти в така наречен пакет " Мобилност ", който ще бъде гласуван тази седмица от транспортната комисия в Европейския парламент.

Това стана ясно по време на среща на премиера Бойко Борисов с министъра на превоза Росен Желязков, на която бяха разисквани идният митинг на превозвачите в Брюксел на 10 януари.
От сектора желаят Комисията по превоз в Екологичен потенциал да одобри препоръчаните няколко ремонти, касаещи командировките им, връщането до страната на регистрация на всеки 4 седмици и нощните почивки на водачите.

Българската страна се солидаризира с митинга на превозвачите, които се чака да бъдат подкрепени и от сътрудниците им от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия, оповестиха от държавната пресслужба.

" Ако пакетът бъде признат без поправките, за които упорстват българските превозвачи, България и изброените страни ще загубим огромна част от своя стопански капацитет и вътрешния ни артикул, нашите превозвачи ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място, а това е недопустимо за нас като страна ", разяснява министър председателят Бойко Борисов.

Според Росен Желязков рестриктивните мерки, които се постановат с пакета " Мобилност ", ще се окажат рестриктивни и извънредно затормозяващи за превозваческия бизнес в периферните страни на Съюза и на процедура ще го изтласкат от пазара.

Министър-председателят и транспортният министър още един път показаха поддръжката на държавното управление за настояванията на българските превозвачи.

Като израз на тази взаимност Росен Желязков персонално ще участва на митинга на превозвачите на площада пред Европейския парламент в Брюксел, а по-късно и на съвещанието на транспортната комисия.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР