Правителството подготвя нови мерки срещу високата инфлация, съобщиха от Министерството

...
Правителството подготвя нови мерки срещу високата инфлация, съобщиха от Министерството
Коментари Харесай

Правителството подготвя нови мерки срещу високата инфлация

Правителството приготвя нови ограничения против високата инфлация, оповестиха от Министерството на финансите. В момента към момента се разискват разнообразни оферти, а измежду тях са помощ за пътешестване с градския превоз и ограничения за облекчение на сметките за отопление през зимния сезон.

След като антиинфлационният пакет бъде подготвен, следва публично разискване. Идеята на служебното държавно управление е този път ограниченията да бъдат ориентирани към най-уязвимите групи.

" Когато се категоризират ограниченията, било то в частта за помощ за градския превоз, то да бъде ориентирано в действителност към тези, които имат потребност “, изясни Любомир Каримански, консултант на министъра на финансите.

Мария Антонова сега е без работа. Цялото семейство се устоя със заплатата на брачна половинка ѝ. Тя споделя, че единствено помощ за градския превоз не е задоволителна.

" С две заплати е мъчно, а с една – напълно. С тези цени в магазините… Ние нямаме държавно управление толкоз време, какъв брой пъти гласувахме. За превоз не, в случай че не е под формата на гориво – да “, споделя Мария пред bTV.

Николай Киров отоплява дома си на газ. Сметката му за декември 2021 година, когато беше по-студено, е била 102 лв.. А предишния месец е платил близо 150 лв., макар че беше относително топло. Иска по-справедливо ценообразуване.

" Ние плащаме същата цена, която заплаща бизнесът за газ, няма го това разделяне както при електрическата енергия. И да спре това нещо цената да се дефинира месец за месец. Преди на три месеца се определяше, което ти дава опция да си правиш сметка на парите “, изясни Николай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР