Правителството отпусна 500 000 евро за Спешния доверителен фонд на

...
Правителството отпусна 500 000 евро за Спешния доверителен фонд на
Коментари Харесай

Даваме 1 млн. лева за хуманитарни помощи в Африка

Правителството отпусна 500 000 евро за Спешния поверителен фонд на Европейски Съюз за Африка. Средствата са доброволна вноска във фонда, основан от Съюза за реализиране на непоклатимост и справяне с първопричините за противозаконната миграция и разселените лица в Африка. Те се обезпечават по линия на формалната помощ за развиване и филантропична помощ, които страната ни като член на Европейски Съюз следва да отделя от бюджета си.

През юли т. година ротационният ръководител на Съвета на Европейски Съюз Естония направи спомагателен непринуден принос към Фонда в размер на 1 млн. евро, с което усили своя общ принос от 450 000 на 1,45 млн. евро. От учредяването на Доверителния фонд до момента България е направила принос от 50 хиляди евро, което е идентично на съответните минимални приноси от Латвия, Литва и Словения. В отговор на апелите за активизиране на спомагателни средства за Доверителния фонд на Европейски Съюз за Африка, страната ни дава нов, явен сигнал за ангажираността си във връзка с южните граници на Европейския съюз.

Новата доброволна вноска ще има и положителен резултат при осъществяването на дилемите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и реализирането на стабилно решение на казуса с миграцията, което е приоритет в Правителствената стратегия за интервала 2017-2020 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР