Правителството определи заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев за национален

...
Правителството определи заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев за национален
Коментари Харесай

Георг Георгиев начело на борбата с антисемитизма

Правителството дефинира заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев за народен координатор за битката с антисемитизма.

По силата на същото държавно решение е признато и работното определение за антисемитизъм на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ), а точно: Антисемитизъм е несъмнено усещане за евреите, което може да се изрази в ненавист към евреите. Словесните и физически прояви на антисемитизма са ориентирани против евреи или неевреи, и/или тяхното имущество, против институции и религиозни обекти на еврейската общественост.

На 1 юни 2017 година Европейският парламент гласоподава Резолюция за битка с антисемитизма, в която се приканва страните членки и институциите на Европейски Съюз да одобряват и ползват работното определение за антисемитизъм, употребявано от МАВХ, за подкрепяне на напъните на правосъдните управляващи и правоприлагащите органи за по-ефективно идентифициране и гонене на антисемитски прояви.

Документът приканва също страните от Европейски Съюз да назначат национални координатори по битката с антисемитизма, както и да подхващат ограничения за създаване и усилване на партньорството, консултациите и разговора с еврейските общности и институции, да подсигуряват сигурността на своите жители от еврейски генезис и на еврейските религиозни, просветителни и културни институции, да предизвикват проучването и възпоменанието на Холокоста.

Основна функционалност на националния координатор за битка с антисемитизма е поддържането на връзки и взаимоотношение с координатора на Европейската комисия и с националните координатори по тези въпроси на страните членки на Европейски Съюз, на други страни-партньори, както и с интернационалните организации с компетентности и действия по битката с антисемитизма и речта на ненавист като Организация на обединените нации, Бюрото на ОССЕ по демократичните институции и правата на индивида, Съвета на Европа, ЮНЕСКО и други

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР