Правителството одобри промени в състава на Комисията по прозрачност по

...
Правителството одобри промени в състава на Комисията по прозрачност по
Коментари Харесай

МС промени състава на комисията за лекарствата

Правителството утвърди промени в състава на Комисията по бистрота по Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина.

Адвокат Лора Гурмева заменя Цветозар Младенов като представител на Българския лекарски съюз. Гурмева е магистър по право от СУ „ Св. Климент Охридски “, има специализация „ Правораздаване “ и „ Публична администрация ”. Има и магистърска степен по „ Българска лингвистика “ от СУ. Вписана е в Софийската адвокатска гилдия, осведоми Канал 3.

В интервала 2004 - 2010 година е работила като асистент юрист в адвокатски адвокатски фирми. От 2010 година до 2012 година е контрольор в Инспектората на Министерство на здравеопазването, а в интервала 2012-2015 година е юрист в Националния център по публично здраве и разбори. От 2016 година досега практикува независимо като юрист в региона на комерсиалното, облигационното, трудовото и здравното право.

Предшественикът й Цветозар Младенов остава в състава на комисията, само че към този момент не като квота на БЛС, а като представител на здравното министерство. Той резервира поста си на мястото на Нели Таринска. Младенов също е правист от Софийския университет, със специализация „ Правораздаване “. Има магистърска степен по „ Обществено здраве и здравен мениджмънт “ към Медицински университет - София и магистърска степен по компетентност " Публична тирада “ към Националната академия за театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “.

Адвокат Младенов е вписан в Софийската адвокатска гилдия. Работил е като помощник в търговски сдружения и адвокатска адвокатска фирма, а сега практикува независимо като юрист в региона на комерсиалното, облигационното, застрахователното и здравното право и медиацията. От 2016 година досега е член на Комисията по бистрота.

На мястото на Ваня Илиева - представител на Националната здравноосигурителна каса, се дефинира Ваня Тонева. Тя е приключила Бургаския свободен университет, където придобива магистърска степен по компетентност „ Право “.

Има и магистърска степен по компетентност „ Счетоводство и надзор “ към Университет за национално и международно стопанство. В интервала 2001 -2006 година е заемала длъжността „ Младши юрист “ в Областна администрация - Стара Загора, а от ноември 2006 година до февруари 2007 година е заемала длъжността „ Старши специалист – юрист “ в Министерство на стопанската система и енергетиката. Ваня Тонева също по този начин е заемала длъжността „ Старши финансов

контрольор “ в Агенция за държавна финансова ревизия, а от декември 2007 година до декември 2016 година е заемала длъжността „ Главен юрист “ в Министерство на районното развиване и благоустройството. От януари 2017 година досега заема длъжността „ Главен юрист “ в Националната здравноосигурителна каса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР