Правителството одобри на днешното си заседание да бъдат предоставени до

...
Правителството одобри на днешното си заседание да бъдат предоставени до
Коментари Харесай

12 млн. лева дава кабинетът Денков/Габриел за образователни екскурзии на децата

Правителството утвърди на днешното си съвещание да бъдат предоставени до 11 933 544 лева за 2023 година за 346 общински учебни заведения, включени в един от модулите на Национална стратегия " България - просветителни направления ".

На 7 юли 2023 година е оповестен лист на утвърдените общо 400 учебни заведения. От тях за 54 държавни, частни и неделни учебни заведения не е належащо утвърждение от кабинета, като те ще получат средствата си от Министерството на образованието и науката (МОН).

Днешното решение на държавното управление обезпечава финансирането за пътуванията на останалите 346 общински учебни заведения , оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Образователните направления се финансират при оптималната стойност 100 лв. дневно за един възпитаник, възпитател или здравно лице.
 Отпускат средства за осъществяване на образователни часове в музеи и галерии
Отпускат средства за осъществяване на образователни часове в музеи и галерии

Целта е по-добро асимилиране на образователния материал по предмети, свързани с изкуствата

Едно пътешестване може да е с дълготрайност от 2 до 5 дни, като се включват до 4 нощувки, храна, превоз, застраховка, визити на културно-исторически забележителности, музеи, занаятчийски работилници и други Планирани са просветителни действия, полемики и просветителни игри в разнообразни научни области, срещи с изявени персони и локални експерти, които работят в посещаваните обекти. Ще се финансира и закупуване на входни билети и такси за беседи в обектите.

При визитите на място по определените просветителни направления учебните заведения могат да обезпечат обучителни беседи, познавателни материали, презентации, демонстрации и други Учебните заведения избират обекти от пет тематични области: история и археология, география и стопанска система, биология, биоразнообразие и екология, изкуства, архитектура и литература, етнография, фолклор и занаяти.

Списъкът с утвърдените учебни заведения е обществен и е може.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР