Правителството обмисля значително съкращаване на руските дипломати в София, след

...
Правителството обмисля значително съкращаване на руските дипломати в София, след
Коментари Харесай

Правителството обмисля рязко съкращаване на 114-те руски дипломати в София

Правителството обмисля доста редуциране на съветските дипломати в София, откакто през последните месеци изгони поради шпионска активност повече от 10 чиновници на съветското посолство.

" Как е допустимо да имаме 114 съветски дипломати като част от тяхната задача? Какво направиха тези 114 индивида, с цел да укрепят нашите връзки или да предпазят от едностранно потребление на контракта, с цел да бъде спрян газът? Аз в действителност се чудя тези хора какво вършат в България ", сподели Кирил Петков пред публицисти в украинския град Бродянка.

След като съветският президент Владимир Путин атакува Украйна, страните от Европейски Съюз изгониха стотици съветски дипломати. Дипломатическата процедура е да се дава отговор с огледални ограничения, само че българската задача в Москва е надалеч по-малобройна.

" Бих предложил доста добре да се огледат какви са тези хора и да имаме доста по-симетрично посланичество на Русия в България. Те изгониха огромна част от нашите дипломати. Нашата задача в Русия е под 10 индивида сега ", добави Кирил Петков.

Според българските управляващи съветски дипломати се занимават с шпионска активност и хибридни офанзиви у нас.

България стачкува и против държанието на съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, само че Москва не реши да изпрати на нейно място различен посланик.

Засега държавното управление не се преценява с апелите, в това число на " Демократична България ", да изгони Митрофанова.

Миналия месец държавното управление, като знак на митинг против, само че малко по-късно той се върна в Москва.

Митрофанова пък продължи със следвания от нея курс на провокации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР