Правителството незабавно да експулсира руския посланик в София Елеонора Митрофанова

...
Правителството незабавно да експулсира руския посланик в София Елеонора Митрофанова
Коментари Харесай

Експулсация на руския посланик в София искат КОД и Хаджигенов

Правителството неотложно да експулсира съветския дипломат в София Елеонора Митрофанова поради жестоко неуважение на суверенитета на България, приканиха националното управление на Консервативно обединяване на десницата (КОД) и някогашният народен представител от " Изправи се! Ние идваме! " Николай Хаджигенов във вторник.

Поводът е изразената позиция на посолството на Русия у нас на фейсбук страницата му във връзка войната с Украйна. В него се твърди, че са станали жертва на осведомителната експанзия от страна на Вашингтон и евроатлантическите им сътрудници.

Позицията е изразена по един " извънредно нахален метод ", считат от КОД. От партията на Петър Москов показват, че България е свободна и самостоятелна страна и не може да допусне формален представител на непозната страна да показва пренебрежение и да се подиграва обществено с решенията на българската суверенна власт.

" Сега е моментът България да експулсира " другарката " Митрофанова, откакто ни назова " подлога " с пост във Facebook ", сподели Николай Хаджигенов през Нова телевизия. Той назова съветският дипломат Елеонора Митрофанова " руски ".

" Тя не е руски дипломат, а съветски, и не е приятелка, а госпожа. Каква приятелка ви е тя? Това не е държание на политик! ", възмути се социологът Андрей Райчев. В отговор Хаджигенов го попита дали се усеща като подлога.

В понеделник посолството на Русия в България разгласява на страницата си във Facebook следното известие:

" Уважаеми читатели на формалната страница на Посолството на Русия в България!

Съобщаваме, че по отношение на осведомителната експанзия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги , която се води по отношение на осведомителните запаси на нашата страна - в България са блокирани или не се зареждат правилно редица уеб сайтове на съветски държавни институции и медии, в това число и на дипломатическата ни задача в София - Посолството сътвори своя канал в Telegram (руска обществена медия - бел.ред.) "



Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР