Правителството на Венецуела защити задържането на граждани на Съединените щати,

...
Правителството на Венецуела защити задържането на граждани на Съединените щати,
Коментари Харесай

Венецуела защити правото си да задържа американски граждани

Правителството на Венецуела отбрани задържането на жители на Съединените щати , заяви АП. 

Каракас отхвърли по-ранно изказване на Държавния департамент, отбелязващо двугодишното отнемане от независимост на деец от морската пехота.

Правителството на президента Николас Мадуро съобщи в изказване, че ще продължи да ползва своите закони и повтори  за каналите, открити със Съединени американски щати " в търсене на съгласие по въпроси ", свързани с техните двустранни връзки.

" Жалко е, че управляващите на Съединените щати упорстват на изказванието си за даване на недопустим имунитет или комерсиално писмо на своите жители, в безусловно неуважение на суверенитета и самоопределението на народите ", се споделя в изказването.

Коментарът на държавното управление пристигна ден, откакто Държавният департамент съобщи, че ще продължи да оказва напън върху Мадуро " за незабавното и абсолютно освобождение " на Матю Хийт и други жители на Съединени американски щати, които счита за непозволено арестувани във Венецуела.
 Съединени американски щати облекчават някои стопански наказания против Венецуела
Съединени американски щати облекчават някои стопански наказания против Венецуела

Става въпрос за венецуелската петролна промишленост

Най-малко 10 мъже, в това число петима петролни ръководители и трима ветерани, са арестувани във Венецуела. Служители на Организация на обединените нации от дълго време се оплакват от неналичието на самостоятелност на венецуелските съдии и прокурори и от изискванията в заведението, където са държани няколко американци.

През март държавното управление на Мадуро освободи двама американци след изненадващо пътешестване до столицата на Венецуела, Каракас, от високопоставени чиновници на Белия дом и Държавния департамент. Последвалото пътешестване през юни не докара до освобождение на нито един арестуван.

През юли Държавният департамент издаде съвет, предупреждаващ американците да заобикалят всевъзможни пътувания до Венецуела заради риска от непозволени арестувания и закани от противозаконни въоръжени групировки, изключително по порестите граници на страната.

Хийт, някогашен ефрейтор от морската пехота на Съединени американски щати, б еше задържан през 2020 година на обсада във Венецуела и упрекнат, че е терорист и шпионира в интерес на тогавашните Съединени американски щати. Президентът Доналд Тръмп. Семейството и поддръжниците му настояват, че той е почтен.

В петъчното изказване на Държавния департамент се споделя, че Хийт е задържан по " специфични обвинявания ". Процесът против него продължава.
 Венецуела се жалва на Гутериш - изгубила правото си на глас в Организация на обединените нации поради Съединени американски щати
Венецуела се жалва на Гутериш - изгубила правото си на глас в Организация на обединените нации поради Съединени американски щати

Настоява за " оптималната поддръжка " от генералния секретар на организацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР