Правителството на Унгария не възнамерява да затяга закона за абортите.

...
Правителството на Унгария не възнамерява да затяга закона за абортите.
Коментари Харесай

Унгария няма да затяга закона за абортите

Правителството на Унгария не има намерение да стяга закона за абортите. Това съобщи министър председателят Виктор Орбан, представен от " Ройтерс ".

Изявлението му идва, откакто смяна в наредбите, която влезе в действие по-рано този месец, провокира митинги измежду групи за правата на дамите.

Съгласно разпоредбите, променени от държавното управление на Орбан, бременните дами , искащи да създадат аборт, ще бъдат принудени , преди да се подложат на процедурата.

От доставчиците на здравни услуги ще се изисква да дават на бременните дами, които желаят аборт, " ясно разпознаваема индикация за виталните индикатори на плода " .
 Задължават дамите в Унгария преди аборт да слушат сърдечните тонове на плода
Задължават дамите в Унгария преди аборт да слушат сърдечните тонове на плода

Някои лекари и опозиционни политици са срещу

Откакто пристигна на власт през 2010 година, националистическото държавно управление на страната постанова " обичайните фамилни полезности " и предлага данъчни облекчения и дотации за фамилии, които имат доста деца , с цел да подтиква намаляващата раждаемост в страната.

През 2011 година държавното управление записа в конституцията, че " животът на плода ще бъде предпазен от зачеването ", без интензивно да стяга законите за абортите. Орбан през 2019 година разгласи, че дамите с четири деца ще бъдат освободени от заплащане на налог върху приходите за цялостен живот.

Съществуващият закон за абортите разрешава на дамите да прекъсват бременността през първите 12 седмици по медицински или обществени аргументи . Но изключенията разрешават спирането да се извърши до 24-та седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР