Правителството на САЩ опроверга спекулациите, че президентът Джо Байдън ще

...
Правителството на САЩ опроверга спекулациите, че президентът Джо Байдън ще
Коментари Харесай

Байдън няма да посети Украйна по време на пътуването си в Европа

Правителството на Съединени американски щати опроверга спекулациите, че президентът Джо Байдън ще посети Украйна по време на пътуването си в Европа през идващите дни, заяви ДПА.

" Пътуването ще бъде ориентирано към продължение на активизирането на света в поддръжка на украинския народ и против нашествието на [руския президент Владимир] Путин в Украйна, само че няма проекти за пътешестване в Украйна ", съобщи през днешния ден в Twitter говорителката на Белия дом Джен Саки.

В американските медии се появиха и спекулации, че Байдън може да посети Полша след срещите си в Брюксел . Саки съобщи, че спомагателни детайлности за пътуването ще бъдат оповестени по-късно.

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд също съобщи пред американския ефирен канал Cи Ен Ен, че не знае за никакви разисквания на пътешестване до Украйна.

Тя съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати е отправило предизвестие към своите жители да не посещават Украйна, защото тя е " страна във война ".

Според Белия дом Байдън ще пътува до Европа в сряда за третото си пътешестване до Европа, откогато встъпи в служба през януари 2021 година

В четвъртък той ще участва на специфичните срещи на върха на НАТО, Европейски Съюз и Г-7 в Брюксел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР