Правителството на Република Северна Македония внесе т.н. френско предложение за

...
Правителството на Република Северна Македония внесе т.н. френско предложение за
Коментари Харесай

Бившият премиер на РСМ Владо Бучковски пред БНТ: Протестите в Скопие имат за цел да срутят властта

Правителството на Република Северна Македония внесе тъй наречените " френско предложение " за разглеждане в Събранието на страната. Това оповестиха от пресслужбата на кабинета на Димитър Ковачевски. Според информация на медии, обаче, двустранният протокол с България не е изпратен.



Протестите в Скопие срещу предлагането не престават, а френският президент Макрон още веднъж прикани жителите в югозападната ни съседка да одобряват компромиса, който ще отвори пътя им към Европейския съюз.

Вижте детайлности в директното включване на специфичния ни делегат в Скопие Александър Марков.

Според Владо Бучковски, министър председател на Република Македония (2004-2006 г.) и някогашен специфичен делегат за София съобщи пред Българска национална телевизия доста работи ще се изяснят в идващите два-три дни. По думите му в Народното събрание има болшинство за приемане на френското предложение. Бучковски разяснява, че митингите са са за да срутят властта.



Жарко Йорданоски от в. " Свободен щемпел ", Скопие че както интелектуалците, по този начин и народът са с чувството, че единствено позициите на България и българската дипломация са включени в предлагането. Сега ветото на Бугария в действителност се е трансформирало във несъгласие на Европейски Съюз, счита журналистът.

Протестиращите са безапелационни, че не поддържат френското предложение и не желаят да бъдат определяни като българи
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР