Правителството на президента Доналд Тръмп ще отмени една от най-важните

...
Правителството на президента Доналд Тръмп ще отмени една от най-важните
Коментари Харесай

Тръмп отменя мерките на Обам срещу глобалното затопляне

Правителството на президента Доналд Тръмп ще анулира една от най-важните ограничения на предшественика си Барак Обама за закъснение на световното стопляне. Това ще стане посредством облекчение на условията за парниковите излъчвания от централи на въглища, съобщи Дарик радио.
Новият държавен проект се чака да бъде показан до дни. Той планува американската Агенция за запазване на околната среда да разгласи, че разпоредбите от ерата на Обама, опонират на федералното законодателство, налагайки стандарти за нездравословните излъчвания, за които няма рационална причина да се счита, че могат да бъдат изпълнени. Дарик цитира Асошиейтед прес, която се е сдобила с копие от 43-страничния документ. Една от задачите е да се съживи въгледобивната промишленост.
Предложението на Агенцията за запазване на околната среда е в отговор на обещанието на да постави завършек на ограниченията от времето на Обама за ограничение на световното стопляне. Той даде обещание също по този начин да извади Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. Агенцията няма да предложи незабавно нови правила, които да заместят тези от времето на Обама, само че ще изиска публични диспути по въпроса за намаляването на излъчванията от централите на въглища и природен газ. Говорителка на организацията е отказала коментар, само че е декларирала, че държавното управление на Обама е надхвърлило прекомерно доста пълномощията си, въвеждайки своите правила.
Информацията идва единствено ден откакто в петък Барак обама произнесе пламенна тирада на конференция в Кордоба, Аржентина. В речта си той насочи вик към света да прегърне чистата сила и да предотврати последствията от климатичните промени, съобщи Бгнес. Обама се обърна към публиката си, състояща се от министри, бизнес водачи и млади природозащитници, припомняйки им, че точно те са специфичното потомство, което има силата и иновативността да поправи положението на планетата.
„ Това към този момент не е някаква нечиста сделка, не е проблем, който може да се остави на назад във времето, това е сегашното ни. И в случай че се възползваме от този сериозен миг, имаме опцията да забавим или даже да спрем една наклонност с пагубен край ”, съобщи Обама и добави, че не желае хората „ да обрекат децата си на едно непоправимо бъдеще ” посредством бездействието си. „ Ние сме първото потомство, което става очевидец на резултата от климатичните промени, само че и сме последното, което може да стори нещо по въпроса ”, сигнализира някогашният държавен глава.
В речта си Обама насочи и деликатна рецензия към решението на сегашния президент Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, само че и изрази убеденост, че „ Съединени американски щати ще реализиран своите цели макар другия метод на актуалната администрация. ” " Защото доста от това, което направихме, в този момент е неразделна част от нашата стопанска система и нашата просвета, тъй като нашите щати и градове, нашите университети, нашите най-големи компании са решени да продължат напред в името на бъдещите генерации ", аргументира се Обама.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР