Правителството на Нидерландия ще разгледа възможността за доставка на изтребители

...
Правителството на Нидерландия ще разгледа възможността за доставка на изтребители
Коментари Харесай

Пробив: Нидерландия ще разгледа възможността за доставка на изтребители F-16 на Украйна

Правителството на Нидерландия ще прегледа опцията за доставка на изтребители F-16 на Украйна, в случай че държавното управление в Киев изиска това, заяви нидерландският вестник " Ен Ел таймс ". По време на парламентарни диспути през вчерашния ден министърът на външните работи Вопке Хукстра съобщи, че кабинетът ще прегледа " с готовност " такова искане.
 
В Давос министърката на защитата Кайса Олонгрен също съобщи, че Нидерландия е подготвена да помогне за заплащането на модерните танкове " Leopard 2 ", които други страни изпращат на Украйна.
 
" Това сигурно е нещо, което сме подготвени да създадем ", сподели тя пред организация Блумбърг. Хукстра съобщи, че " няма табута " за доставката на стандартно съоръжение.
 
Според външния министър Нидерландия изпраща единствено това, което Украйна изиска. В момента Киев се нуждае най-вече от тежки оръжия. От известно време страната желае съвременни бойни танкове. Полша и Финландия желаят да изпратят немски танкове " Leopard 2 ", само че им е належащо позволение от Германия.
 
" Чакаме позицията на Германия по този въпрос, само че аз съм за това да се опитаме да намерим решение и да изпратим танкове в Украйна ", съобщи Олонгрен пред Блумбърг.
 
" Всеки път сме показвали, че сме в положение дружно да предоставим на Украйна това, от което се нуждае ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР