Правителството на не публикува пълния брой на установените за деня

...
Правителството на не публикува пълния брой на установените за деня
Коментари Харесай

Статистиката за COVID-19 в Турция: Броят се само пациенти със симптоми

Правителството на не разгласява цялостния брой на откритите за деня положителни случаи на, а единствено тези, които демонстрират признаци на заболяването. Това заяви турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа. Същевременно министърът опроверга изказванието, че броят на случаите е 19 пъти по-висок от формалните данни, съобщи организация Reuters.
Официалният брой на случаите на COVID-19 в Турция стартира да понижава през последните дни, откакто нарастваше през последните няколко седмици. Политици и лекари показаха подозрения по отношение на държавните данни, потвърждавайки че случаите на COVID-19 са доста повече.
По време на седмична конференция Фахреттин Коджа сподели, че броят на новите " пациенти ", които той дефинира като тези, които имат признаци, е по-голям от броя на новите " случаи ", където са включени тези, които нямат признаци на заболяването.
" Не всички случаи са пациенти, тъй като има такива, които не демонстрират признаци въобще, макар че техните проби са излезли позитивни. Те съставляват огромно болшинство ", сподели министърът.
През юли здравното министерство внесе промени в метода, по който оповестява данните. От 29 юли данните приказват за дневен брой нови " пациенти ", до момента в който преди се говореше за дневен брой нови " случаи ", отбелязва Ройтерс.
 Коронавирусът по света: Докога кривата ще върви нагоре в Русия? Коронавирусът по света: Докога кривата ще върви нагоре в Русия?
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 33 874 283 и 34 156 587 съгласно американ...
Документ, споделен във вторник от депутата от опозиционната Народнорепубликанска партия Мурат Емир, демонстрира 29 377 положителни случая на 10 септември, до момента в който оповестените от здравното министерство този ден нови пациенти са 1512. Емир сподели, че документът е скрийншот на формалните лабораторни резултати от портала на здравното министерство, които не са публично притежание.
Фахреттин Коджа сподели, че министерството няма подобен интерфейс, че документът демонстрира неверен брой на тестванията, направени през този ден, и че няма дата на него.
" Искам да кажа, че цялата информация на таблицата, която даваме, е правилна ", уточни здравният министър.
В Турция доказаните случаи са 318 663, от които 279 749 са оздравели т.е. 1245 нови за денонощие, а 8195 общо са умряли. Само за 30 септември новите случаи са 1391, т.е. 36 по-малко на дневна база. Направени са 112 098 PCR теста по отношение на 114 940 PCR теста на дневна база, което прави заразяемост от 1,24% по отношение на 1,24% при предходния доклад. Смъртните случаи са 65, 3 по-малко от предходното денонощие.
Съмненията за неточна картина на развиването на ковид на Балканите не са от през вчерашния ден. Но точно в сряда епидемиолог от Сърбия алармира за значително разминаване в статистиката на страната - до каква степен правилен е броят на регистрираните смъртни случаи там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР