Правителството на Испания ще премахне изискването за задължително носене на

...
Правителството на Испания ще премахне изискването за задължително носене на
Коментари Харесай

Испания отменя задължителните маски на открито

Правителството на Испания ще отстрани условието за наложително носене на маски навън, оповестява " Ройтерс ".

Отпадането на тази противоепидемична мярка влиза в действие от идващия четвъртък, 10 февруари, откакто беше въведена в края на декември предходната година поради пика на разновидността Омикрон.

Здравният министър Каролина Дариас уточни, че кабинетът възнамерява да утвърди смяната на седмичното си съвещание, планувано за идния вторник. Тя акцентира, че държавното управление постоянно е твръдяло, че мярката ще продължи единствено до момента в който това е строго належащо.

Дариас заяви, че заради записания спад на новозаразените през последните няколко дни ръководещите считат, че обстановката се развива в добра посока.
 Испания предлага друг надзор на COVID-19 епидемията, смъртността намаляла
Испания предлага друг надзор на COVID-19 епидемията, смъртността намаляла

Контролът ще е сходен на този на грипа

Нивото на заболеваемост от COVID-19 в страната на 14-дневна база непрекъснато спада, достигайки 2421 нови случая на 100 000 души през вчерашния ден по отношение на близо 3400 при започване на януари.

Въпреки скока на инфектираните сред ноември и януари с разпространяването на Oмикрон обаче, броят на приетите в болница пациенти и смъртните случаи остава много под тези, следени при по-ранните талази на пандемията. Това значително се дължи на на високия % на имунизирани в Испания.

Общият брой на смъртните случаи в Испания от началото на пандемията е 94 040, а този на инфектираните - 10,2 милиона.

През последните дни няколко европейски страни започнаха да анулират Коронавирус рестриктивните мерки.Маските навън към този момент не са наложителни и във Франция. Преди дни италианското държавно управление също разгласи, че стартира поетапно разхлабване на рестриктивните мерки.
 Испания редуцира Коронавирус карантината на фона на рекордна заболеваемост
Испания редуцира Коронавирус карантината на фона на рекордна заболеваемост

От 10 на 7 дни падна самоизолирането
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР