Правителството на Гърция финализира мерките за справяне с рязкото повишаване

...
Правителството на Гърция финализира мерките за справяне с рязкото повишаване
Коментари Харесай

Гърция представи план за справяне с нарастващите сметки за енергия

Правителството на Гърция завърши ограниченията за справяне с внезапното повишение на цените на силата, оповестява БГНЕС, като се базира на публикация в атинския всекидневник Kathimerini. Има възможност в границите на деня министър председателят на южната ни съседка Кириакос Мицотакис да разгласи нов народен проект за подкрепяне на сметките за електрическа енергия на семействата и предприятията.
 
Подробностите за ограниченията за подкрепяне евентуално ще бъдат показани в петък от съответните министри. Очаква се те да включват всички консуматори без критерии за приход, показва изданието.
 
Освен това ще обзет и семействата, които използват повече от 300 киловатчаса месечно. Ще бъдат подкрепени и всички предприятия, като се акцентира на дребния и междинния бизнес.
 
Според информацията проектът ще планува смесена система с таван на цените на едро и форма на субсидиране на сметките, като се акцентира на най-уязвимите.
 
Съобщава се, че проектът има водоравен темперамент. Целта е до края на годината да бъде направена пътна карта, като се планува удължение с шест месеца, в случай че високите цени на силата се запазят и през 2023 година
 
„ Времевият небосвод ще бъде много необятен “, съобщи държавният представител Янис Иконому, като акцентира, че „ във връзка с ресурсите ще изчерпим всички благоприятни условия “.
 
Прогнозите сочат, че за една година ще са нужни към 5 милиарда евро, а първичният бюджет до края на годината ще е близо 2,5 милиарда евро.
 
Според публикувана в сряда информация, Мицотакис ще изиска спор в Народното събрание по въпросите на енергетиката след завръщането си от Съединени американски щати, защото енергетиката е преди всичко в политическия спор поради проблемите, пред които са изправени семействата, а социологическите изследвания сочат, че повишението на цените е измежду най-важните въпроси.
 
По-рано в сряда основният стопански консултант на премиера Алекс Пателис очерта най-общо желанията на държавното управление, като разгласи понижаване на сметките за електрическа енергия за всички семейства и предприятия.
 
„ Намаляват се сметките за електрическа енергия на всички семейства и предприятия “, съобщи Пателис.
 
Обмисляният сюжет е от юни нататък да се подкрепят на процедура даже тези семейства, които използват повече от 300 киловатчаса, какъвто е сегашният предел на дотациите, с цел да не получават месечни сметки за повече от 200 или 250 евро.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР